NUTRITIE

3 CONDIMENTE care STIMULEAZĂ DIGESTIA. Introdu-le în preparatele de Paște!

Foto: exquis.ro

 

Verdețurile proaspete sau boabele de coriandru fac friptura de miel mai uşor de digerat. Mai mult, e arhi-cunoscut faptul că toate preparatele pe bază de organe se digeră greu şi cresc nivelul colesterolului LDL („rău”). Mâncărurile tradiţionale de Paşte pot cădea greu la stomac.

Există însă câteva condimente al căror efect de stimulare a digestiei este dovedit prin studii repetate, efectuate de-a lungul timpului, și este indicat să le introduci în rețetele tale, pentru a nu avea probleme digestive.

Iată cele ale căror proprietăți curative sunt cele mai pregnante:

1. Coriandru

Foto: Pinterest.com

Seminţele de coriandru stimulează producţia de sucuri gastrice, dar şi secreţia de bilă, astfel că previn balonarea şi indigestia. De asemenea, boabele de coriandru combat crampele abdominale. Pune-le în sosul pentru marinarea carnea de miel.

 2. Tarhon

Foto: Pinterest.com

Adaugă-l proaspăt în farfuria cu ciorbă de miel ca să-i adaugi un plus de savoare, dar şi ca să stimulezi pofta de mâncare. Una dintre substanţele din tarhon, eugenolul, are şi rol de analgezic, astfel că nu vei suferi de dureri digestive la masa de Paşte. Conţine, de asemenea, un nivel crescut de vitaminele A, C, dar şi din complexul B şi de minerale, cum sunt calciul, potasiul şi zincul.

3. Ghimbir

Foto: Pinterest.com

În unele ţări, cum este India, mielul se condimentează şi cu ghimbir, pentru a-i da o aromă deosebită. Dacă însă nu vrei să schimbi gustul fripturii de miel adăugând ghimbir la preparare, ar trebui totuşi să ai aproape acest condiment, în cazul în care după masă apare senzaţia de greaţă.

Medicii recomandă ca, în caz de greaţă sau de indigestie, să se ţină sub limbă o bucăţică de rădăcină de ghimbir ori să se mănânce două-trei bucăţele de tulpină de ghimbir proaspăt. Senzaţia de greaţă sau de vomă va dispărea imediat.

De asemenea, indicat este să adaugi ghimbirul la prepararea limonadei pe care să o servești la masa de Paște.

Să aveți Sărbători luminate! 

Comentarii: