NUTRITIE

ALIMENTAȚIA îți influențează mirosul corporal. VEZI ce plante te ajută să ai un miros plăcut

Corpul uman este un sistem extrem de complex în care eliminarea toxinelor constituie un proces destul de important și vital bunei funcționări a acestuia. Alimentele consumate trec prin procesul digestiv rezultând astfel toxinele, iar pielea noastră transpiră , inclusiv pentru a se curăța. Activitatea celulelor este constantă și în avantajul tău.

Cum tot mai multe alimente din zilele noastre sunt pline de substanțe chimice, cu ingrediente de sinteză și aditivi care pot conduce în timp la grave probleme de sănătate, și în procesul de transpirație au intervenit modificări. Cum bine spune vechea vorbă din bătrâni „ești ceea ce mănânci”, nu mai căuta produsele care îți promit că nu o să mai transpiri, acest proces este unul natural și benefic organismului tău. În funcție de anumite mirosuri pe care acesta le emană poți să depistezi anumite afecțiuni ale organismului.

În urma unui sondaj realizat pe 500.000 de persoane, s-a descoperit că vegetarienii şi cei care nu consumă carne grasă elimină mirosuri mai atractive, mai plăcute şi mai puţin intense decât cealaltă categorie, cea a gurmanzilor înrăiţi.

Cum influențează mirosul corpului consumul de alimente grase și excesul de sare și zahăr

Un consum mare de alimente grase, în special cele de origine animală, sunt extrem de nocive pentru organismul tău. În timp, ele pot favoriza apariția ficatului gras non-alcoolic, își pun amprenta pe silueta ta și pot favoriza un miros specific atât la nivel corporal cât și oral.

De asemenea, ai grijă la consumul alimentelor procesate, excesul de cafea, alcool, tutun cât și cu carnea roșie mai ales.

Un alt factor nociv în alimentele procesate este cantitatea foarte mare de sare, zahăr și uleiuri hidrogenate folosite care în timp pot cauza iritații la nivelul stomacului și al ficatului. Aceste condimente favorizează creșterea secreției de hormoni care amplifică mirosul corpului tău.

Cofeina, vinovată de durerile de cap

Toate băuturile care au la bază cofeină pot provoca apariția transpirației abundente cât și durerile de cap, oboseala prelungită și setea. În același timp, mai mult de două cafele pe zi, consumate fără a bea măcar un pahar de apă, favorizează demineralizarea osoasă.

Dieta celor care vor să miroasă frumos

Este esenţial să ţii minte că un corp frumos, care miroase plăcut, se întreţine cu plante, deoarece acestea conţin clorofilă şi alţi fitonutrienţi care ajută la curăţarea şi dezinfectarea corpului din interior.

Iată câteva superalimente care pot preveni problema mirosului neplăcut al transpiraţiei şi pielii în general:

  • Pătrunjelul purifică sângele, ajută la alcalinizarea, hidratarea şi detoxifierea corpului şi sporeşte producţia de celule roşii din sânge, cu rol de transport al oxigenului şi substanţelor nutritive în ţesuturi.
  • Ţelina acţionează ca un ajutor digestiv şi favorizează eliminarea toxinelor ce cauzează mirosul neplăcut al corpului; este bogată în vitamine, minerale şi fitonutrienţi esenţiali pentru sănătate.
  • Condimentele proaspete, precum salvia, rozmarinul, cimbrul, oregano, coriandru, lavanda, mentă, miros excelent atât atunci când sunt folosite în mâncare, dar efectele benefice sunt valabile şi în cazul mirosului corpului.
  • Citricele sunt antibiotice naturale şi au proprietăţi dezinfectante, ajutând la eliminarea mirosurilor neplăcute eliminate prin transpiraţie.

Comentarii: