NUTRITIE

Vezi CÂTE ouă poţi mânca în ziua de Paşte, fără să îţi dai FICATUL peste cap 

De Paște, ciocnitul ouălor cu familia sau prietenii mărește tentația de a și consuma ouăle vopsite. Dar câte poți mânca de Paște? Ei bine, în general, nutriționiștii recomandă câte un ou pe zi,dar nu mai mult de 6 pe săptămână.

De asemenea, consumul se stabileşte în funcţie de greutatea corporală, sex, stil de viaţă, consumul zilnic de calorii şi obiceiurile alimentare, dar şi de sănătate.

Mai mult, trebuie să țineți cont și de ouăle care sunt în compoziția diverselor preparate, aflate deja pe masa de Paște.

Şcoala Medicală de la Harvard, SUA, recomandă, în medie, un ou pe zi, pentru a beneficia de un nivel sănătos de colesterol bun şi pentru a întări şi menţine sănătatea inimii.

În ceea ce-i pivește pe cei mici, un ou pe zi ajuta copilul sa creasca, dar grabeste aparitia aterosclerozei la adulti.

CITESTE SI: Ce spun OBICEIURILE noastre despre stilul de viață

Ce spun OBICEIURILE noastre despre stilul de viață

In consecinta, cantitatile recomandate difera semnificativ. Daca in perioada copilariei, doctorii recomanda un ou pe zi, dupa 18 ani este indicat cel mult un ou pe saptamana. Vinovat pentru restrictie este nivelul ridicat de colesterol din galbenus. Un singur galbenus depaseste ratia zilnica admisa de colesterol.

Persoanele care consumă mai mult de şase ouă pe săptămână au un risc mai mare de a muri din diverse cauze, indică un studiu realizat pe bărbaţi şi publicat săptămâna trecută, în „The American Journal of Clinical Nutrition“.

Medicii români le recomandă adulţilor să se limiteze la două-trei ouă fierte pe săptămână şi să se asigure că sunt proaspete. Copiii, în schimb, pot consuma şi şase ouă pe săptămână, pentru că ei au un necesar de lipide mai mare

Comentarii: