LIFESTYLE

Ce spun OBICEIURILE noastre despre stilul de viață

Obiceiurile omului modern? Spre deosebire de bunicii sau parintii nostri, generatia actuala este strans legata de internet. Potrivit Daily Mail, trei miliarde de oameni sunt acum online, 300 de ore de videoclipuri sunt încărcate pe YouTube în fiecare minut şi tot ceea ce facem online este monitorizat de către companiile care ne vor banii.

Consultantul de brand Martin Lindstrom spune de ce sunt folositoare datele despre oameni. Acesta călătoreşte în lume pentru a observa oamenii şi a formula concluzii adesea bizare şi contra-intuitive la obiceiurile lor, potrivit Mediafax..

Cel mai mare exemplu în acest sens este Lego, care a ajunsese la un impas la începutul anilor 90. Vânzările au scăzut, iar compania a vrut să ştie de ce. Toate cercetările au sugerat că tinerii erau obsedaţi de internet.

Dar unii cercetători la scară mică au vizitat un fan Lego în vârstă de 11 ani, din Germania, şi l-au întrebat care e cel mai iubit obiect pe care îl are. Băiatul a indicat o pereche de tenişi Adidas, care au fost purtaţi în aşa fel încât au arătat că băiatul era un campion la skateboarding.

Ce-şi doresc bărbaţii: Şapte moduri prin care-ţi poţi satisface partenerul

GREȘELI pe care le faci în pat DUPĂ 30 de ani. Evită-le!

Tipurile de bărbați pe care femeile le adoră

Din acest singur incident, cercetatorii au ajuns la concluzia ca tinerii „ating aprecierea socială prin intermediul colegilor lor de joc şi a unui înalt nivel de măiestrie la o anumită calificare aleasă, oricare ar fi aceasta”.

Prin urmare, Lego şi-a schimbat ulterior întreaga strategie – a introdus modele mai mari şi mai complicate şi Lego, care au devenit greu de făcut. Zece ani mai târziu, compania a fost devenit cel mai mare producător de jucării din lume.

Într-o călătorie în Rusia, s-a descoperit că foarte puţine case de ruşi aveau oglinzi, dar cele mai multe au avut cantităţi uriaşe de magneţi pentru frigider – multe ilustrând climatele străine – ceea ce însemna visele proprietarilor lor de evadare, de o viaţă mai bună, pentru copiii lor, dacă nu pentru ei.

IMAGINI SPECTACULOASE! Iată cum traversează râul această bătrânică pentru a merge la cumpărături

Adio PERDELE! Vezi ce se poartă în acest an

Cum sa faci CELE MAI BUNE legume la tigaie

Lindstrom mai spune, de asemenea, că 40 % dintre periuţele de dinţi din lume au mânere roşii, în timp ce în Arabia Saudită doar 2 % sunt de această culoare. Ce înseamnă? Se pare că saudiţii au o teamă izbitoare şi aproape universală de foc, de aici şi dezaprecierea pentru roşu.

Comentarii: