NUTRITIE

SECRETELE din prânzul francezilor

Foto: Pinterest.com

Mesele francezilor intrigă multă lume. Mănâncă atâta brânză şi numeroase croissante, şi cu toate acestea sunt atât de slabi, spun americanii.

Prânzul francezilor vine însă cu ceva secrete la pachet, notează The Kitchn. Iată câteva dintre ele:

Prânz bogat, cină mică

O masă consistentă în miezul zilei îţi dă energie până seara şi te decontectează de la orice ai face. Nu sări peste prânz şi nu-l servi pe tastatură.

Nu trebuie să găteşti

Mesele pot fi gustoase şi dacă nu le găteşti pe plită sau în cuptor. Francezii mânâncă multe produse semi-preparate, dar cu ingrediente de foarte bună calitate. Cremele, brânzeturile şi supele reci sunt snack-uri perfecte pentru prânz.

Foto: Pinterest.com

Mânâncă pe îndelete

Diferenţa mare dintre francezi şi americani este că primii ştiu să savureze prânzul. Îl servesc relaxaţi şi deloc grăbiţi spre deosebire de americani. În Paris, prânzul cu patru feluri de mâncare este ceva normal. Şi nu la birou sau pe stradă.

Foto: Pinterest.com

4 Condimente MAI PUȚIN CUNOSCUTE pentru preparate mai gustoase!

Psihologii trag semnalul de ALARMĂ! Trăiți în PREZENT, nu în viitor!

ESTE ÎN BUCĂTĂRIA TA! Băutura simplă care TOPEŞTE celulita

Salate, dar la un alt nivel

Francezii adoră legumele verzi, combinate deştept. De exemplu, o salată verde, cu sparanghel şi jumări de raţă. Magic. Iar cu un dressing uşor o desăvârşeşti.

Foto: Pinterest.com

Dacă totuşi te grăbeşti, aplică metoda „cât mai simplu”

Nu toată lumea are posibilitatea să servească un prânz pe îndelete. Dacă ai nevoie de ceva rapid, mergi pe varianta cât mai simplu. Iar asta la francezi înseamnă un sandwich compus dintr-o baghetă, brânză şi şuncă. Ingrediente simple, dar absolut delicioase.

Foto: Pinterest.com

Trăieşti mai mult! Brânza sau ”paradoxul francez”

În 2015, un studiu al Univeristăţii Aarhus din Danemarca a sugerat că ar exista o legătură între consumul de brânză şi o viaţă sănătoasă şi lungă, notează gustarte.ro

S-a observat că francezii trăiesc mai mult şi mai sănătos, în ciuda unui consum mai mare de grăsimi saturate, un fenomen cunoscut drept „paradoxul francez”.

Cum readuci pasiunea în cuplu și după ce ai copii

De ce NU este bine să mimezi orgasmul

Când se deschide Transfăgărăşanul în 2017

Totodată, francezii au o incidenţă mai scăzută când vine vorba de bolile coronariene şi o speranţă de viaţă de 82 de ani, în timp ce consumă 23,9 kg de brânză în fiecare an. Britanicii, în schimb, mănâncă 11, 6 kg de brânză în fiecare an, dar înregistrează un nivel de două ori mai ridicat de boli cardiovasculare, iar speranţa de viaţă este de 81 de ani.

Comentarii: