RELATII

De ce NU este bine să mimezi

Foto: Pinterest.com

O partida sexuala reusita se finalizeaza cu orgasm, iar acest lucru este valabil pentru ambii parteneri. Daca in privinta barbatilor lucrurile sunt mai simple, in ceea ce le priveste pe femei lucrurile se complica. Nu de putine ori, pentru a-si face paretnerii sa se simta bine sau pentru a evita anumite discutii, considerate incomode, femeile aleg sa mimeze orgasmul. Ceea ce nu este tocmai ok, spun specialistii.

Este un lucru rau sa mimezi orgasmul sau poate fi un lucru de inteles? Majoritatea femeilor mimeaza orgasmul pentru ca partenerii sa se simtă bine, neglijandu-se pe ele însele. Mai multi specialisti le recomanda insa femeilor sa fie sincere in intimitate cu iubitii lor.

De ce trebuie să renunți la acest obicei?

Totusi, cat de rau e sa mimezi orgasmul? Scriitoarea specializata in probleme sexuale, Talia Baurer, considera ca femeile ar trebui sa renunte la acest obicei. Ele nu ar trebui sa mimeze orgasmul din mai multe motive. Cel mai important pe care il semnaleaza sexologul este contributia acestui comportament la inegalitatea de gen.

„Este daunator. Cand o femeie mimeaza un orgasm ii transmite partenerului ca ‘isi face treaba’ si partida functioneaza perfect”, sustine sexologul. Aceasta mai adauga ca prin mimarea orgasmului, femeia va contribui mult la egoul masculin, lucru care nu este corect pentru niciunul dintre cei doi.

De aceeasi parere este si sexologul Katherine Karrone. Aceasta spune ca femeile le construiesc barbatilor o imagine care nu se pupa cu realitatea din cauza mimarii orgasmului.

„Este important sa investigam si care sunt motivele pentru care din ce in ce mai putine femei au orgasm”, sustine Karrone .

Comentarii: