LIFESTYLE REVIEW

Ştii cum se îngrijesc CORECT orhideele? Cele mai bune trucuri pentru a avea grijă de ele!

Există peste 30.000 de specii de orhidee, dar cea mai răspândită este Phalaenopsis, sau orhideea-fluture, pe care o găsim și la noi. Plantă de apartament foarte apreciată, orhideea poate înflori de mai multe ori într-un an, din iarnă până în primăvară. Dacă este bine îngrijită și sunt respectate anumite reguli, florile se pot menține chiar și trei luni.

Cea mai bună temperatură este între 21 și 29 de grade Celsius, când, datorită faptului că îi priește căldura, poate crește rapid. Odată apăruţi bobocii, ai grijă să n-o supui la treceri bruşte de la o temperatură la alta, altfel îi vei pierde.

În comparație cu alte plante, orhideea nu poate reţine apă după udări, de aceea trebuie udată des, ori de câte ori pământul este aproape uscat. Mai există și varianta prin care orhideea poate fi lăsată 10-15 minute în baie de apă, apoi lăsată să se scurgă. Poți repeta operațiunea peste șapte zile. Orhideei îi merge bine dacă este pusă la o fereastră unde razele soarelui n-o pot ajunge direct prea multe ore pe zi.

Ai grijă la culoarea frunzelor!

Când acestea au culoarea galben-verzui, este semn că stă prea mult la lumină puternică. Se mulţumeşte şi cu lumina artificială, doar că are nevoie de o expunere de aproape 16 ore pe zi. Se poate dezvolta bine chiar dacă o aşezi în bucătărie sau în baie, pentru că adoră umiditatea, iar aceste locuri i-o oferă din plin.

Care sunt cele mai bune alimente pentru a scăpa RAPID de celulită

SECRETELE din prânzul francezilor

Care este adevărul din spatele deceselor celor 25 de copii depistați cu RUJEOLĂ. Explicațiile specialiștilor

O dată la trei ani, după ce a înflorit, o poţi trece în alt ghiveci. Dacă are rădăcinile lipite de pereţii vasului în care a stat, mai bine spargi vasul decât să le rupi. Apoi, le cureţi de pământ, de părţile putrezite şi aşezi planta în pământ nou. Abia la trei săptămâni după aceea o poţi uda din nou.

La ce este bună ASPIRINA în afară de răceală

ATENȚIE la lămâile din supermarket! Pot fi periculoase pentru sănătate

Avertisment fără precedent: Măslinele înnegrite artificial pot produce CANCER gastric

Posted by Exquis on 18 Mai 2017

Comentarii: