SANATATE

La ce este bună ASPIRINA în afară de răceală

Foto: Pinterest.com

De cele mai multe ori avem la îndemână diferite produse pe care însă nu știm că am putea să le folosim și pentru alte întrebuințări înafară de cele dedicate.

Un exemplu în acest sens este banala aspirină. Toată lumea știe că este recomandată atunci când răcești. Totuși, aspirina nu esteindicată  numai pentru răceală, ci poate fi o soluție pentru o mulțime de probleme cu care ne confruntăm zilnic.

În tratarea mătreței

Te-ai gândit vreodată că aspirina te poate ajuta să scapi de mătreață ? Dacă răspunsul este nu, atunci îți recomandăm să încerci să zdrobești două aspirine pe care să le amesteci cu șampon. Soluția rezultată aplică-o pe păr și lasă-o să acționeze timp de două-trei minute, după care te poți clăti. Repetă încă o dată tratamentul și apoi clătește.

Te scapă de semne

Atunci când ești tânără și ai un iubit extrem de pasional, se întâmplă să te trezești dimineața cu câteva mușcături. Dacă semnele sunt vizibile atunci poți folosi aspirina pentru a masa zona respectivă după care clătește-o cu puțină apă.

Știi ce trebuie să faci dacă te înțeapă o CĂPUȘĂ? / VIDEO

Cel mai frumos centru istoric din România! Nu este nici Cluj, nici Braşov, nici Timișoara!

În combatererea iritațiilor

Dacă ai iritații pe piele, atunci poți prepara o soluție din câteva aspirine zdrobite și pudră de talc, pe care să o folosești de două ori pe zi pentru a scăpa de problema apărută.

Tratament anti-bătături

Bătăturile de pe picioare sunt foarte neplăcute. Un bun tratament anti-bătături este aspirina.

Mai exact, acesta se obține folosind șase aspirine zdrobite, jumătate de lingură de suc de lămâie și jumătate de lingură de apă. Rezultatul obținut aplică-l pe bătătură iar apoi învelește zona respectivă cu un prosop umezit cu apă caldă. Deasupra prosopului pune o pungă de plastic și lasă tratamentul să își facă efectul timp de 20 minute după care poți îndepărta prosopul și punga. Pasul final este să masezi zona respectivă cu o piatră ponce.

Dezinfectant de mâini

Aspirina mai poate fi folosită și ca dezinfectant de mâini. Tratamentul se obține amestecând aspirina cu zeamă de lămâie iar rezultatul este un săpun ce te scapă de bacterii precum și de pete.

Elimină petele de la transpirație

Un alt rol al aspirinei este acela de a îndepărta petele de la transpirație. Acestea pot fi îndepărtate folosind două aspirine amestecate cu o jumătate de cană de apă caldă, iar compoziția rezultată va fi lăsată timp de câteva ore pentru a acționa. De asemenea, aceasta poate fi folosită și pentru a îndepărta și alte tipuri de pete de pe haine.

De ce mediteraneenii combină uleiul de măsline cu zeama de lămâie?

DE CE doar peștele se poate mânca CRUD, nu și carnea de PUI / VIDEO

ALFĂ ce spune CAFEAUA preferată despre partenerul tău

Ține florile în viață

Pune două aspirine în vaza de flori și vei vedea cum acestea vor părea proaspete mult mai mult timp decât în mod normal.

Vindecă mușcăturile insectelor

Dacă ai fost mușcată de o insectă iar durerea și uritația nu vor să dispară, pune o aspirină pe locul respectiv și vei vedea cum ușor ușor acestea vor dispărea.

Comentarii: