NUTRITIE

Cea mai sănătoasă rețetă: Negresă de ciocolată cu ZUCCHINI. Fără lactate, fără ulei/ LOW-CARB

Cu un conținut redus de calorii, având multă apă în compoziție, ceea ce contribuie la obținerea rapidă a senzației de sațietate, plin de substanțe nutritive, inclusiv potasiu, acid folic și vitamina A, zucchini este una dintre legumele recomandate în toate dietele, indiferent că vorbim de diete pentru pierderea kilogramelor în plus sau de o alimentație sănătoasă.

Extrem de versatil, zucchini poate fi folosit atât pentru micul dejun, prânz, snacks-uri sau cină, cât și la prepararea unor deserturi extrem de sănătoase prin aportul de acid folic și vitamina A.

Probabil că nu ai fi ghicit că aceste Negrese cu ciocolată sunt făcute din cereale integrale, nu conțin lactate, nici grăsimi, ci doar… dovlecei! De fapt, chiar dovleceii ajuta compoziția să stea închegată, în vreme ce sucul de mere înlocuiește uleiul din negresele tradiționale.

CITEȘTE ȘI:

Iată cum poți mânca PIZZA Chiar dacă ești la DIETĂ: MINI PIZZA cu zucchini

DE SEZON/ Cele mai bune REȚETE cu LEURDĂ

Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END

Ingrediente: 

2 ouă
1 lingură extract de vanilie
100 – 150 g zahăr (în funcție de cât de dulci doriți să le faceți)
1/4 linguriță sare
60 ml suc de mere
150 g făină de grâu integral
45 g pudră de cacao
1+ 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
1 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță de cardamom
aprox 300-320 g dovlecei dați prin răzătoare
1 + 1/2 căni fulgi de ciocolată semidulci

ASTA nu o știai! De ce este OBLIGATORIU ca morții să fie îngropați la 2 metri sub pământ

A făcut-o LATĂ! Cum s-a prezentat premierul Grindeanu la întâlnirea cu Prințul Charles

De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?

Mod de preparare: 

Încălziți cuptorul la 175 ° C.
Într-un vas mediu, combinati ouăle, extractul de vanilie, zahărul, sarea și sucul de mere.
Într-un alt vas, cerneți făina și pudra de cacao. Adăugați bicarbonatul de sodiu, scorțișoara și cardamomul. Amestecați bine.
Turmați ingredientele uscate peste cele din  primul vas și amestecați bine. Adăugați dovlecelul ras si fulgii de ciocolată. Omogenizați totul.

Se toarnă aluatul într-un vas de coacere, tapetat cu hârtie de copt. Eu am folosit o tavă  de dimensiunile de 20 x 20 cm.
Băgați la cuptorul preîncălzit la 175 ° C,  timp de 30 până la 40 minute sau până trece testul scobitorii. Lăsați să se răcească complet, apoi porționați.

Să aveți poftă! 

Foto: Pinterest.com

Comentarii: