NUTRITIE

Cât de des și ce tipuri de CARNE este indicat să consumaţi în funcție de AFECȚIUNILE avute

Foto: Pinterest.com

Cele mai sănătoase tipuri de carne sunt cele de pui, curcan şi peşte. Alcoolul, cafeaua şi ceaiul cresc concentraţia acidului uric din sânge şi nu se consumă în asociere cu carnea de vânat. După consumul de proteine, rezultă produşi de degradare sau deşeuri pe care organismul le elimină din sânge în urină. Cele mai importante deşeuri sunt acidul uric, creatinina si ureea. Aceste substanţe se găsesc în mod normal, în sânge, în concentraţii mici. Devin otrăvitoare pentru organism dacă depăşesc un anumit nivel. Acidul uric, creatinina şi ureea cresc, în sânge şi în urină, după consumul de alimente bogate în proteine. Organismul depune o muncă titanică să le elimine.

Produsele din carne reprezintă o sursă importantă de proteine de calitate superioară, deoarece acestea reprezintă 80% din masa integrală a țesutului muscular.Ce tip de carne este indicat să consumi sau să eviți? Iată efectele beneficele,dar și cele nocive ale câtorva tipuri de carne.

Cum ne ajută VINUL ROȘU să NU ne îngrășăm

Carnea roșie tratează anemia

Pe lângă faptul că,abundă în proteine care au rol important în procesul de dezvoltare şi creştere,aceasta este bogată şi în fier,potasiu,magneziu,zinc,fosfor,vitamina B6 şi vitamina B12. Prin urmare,nu trebuie exclusă dintr-o dieta sănătoasă şi variată,se recomandă un consum moderat (nu mai mult de 350 g pe săptămână),deoarece previne şi tratează anemia.

Un consum crescut de carne roșie,datorită conţinutului în colesterol şi acizi graşi saturaţi,poate să favorizeze apariţia aterosclerozei,obezităţii,diabetului zaharat de tip 2 etc. Dintre tipurile de carne roşie se indică consumul în următorul fel:carne de vită,de porc şi de miel. Carnea de vită este cea mai indicată,deoarece faţă de cea de porc,conţine mai puţin colesterol,şi faţă de cea de miel se digeră mai uşor. Carnea de vită conţine și cea mai mare cantitate de creatinină, substanţă necesară pentru creşterea şi rezistenţa musculară.

Te ung pe… stomac! Uite ce să bei ÎNAINTEA unei mese copioase

De ce ai senzaţie de somn după ce mănânci: Specialiştii oferă răspunsul şi ne spun ce trebuie să nu facem

Ce alimente au cel mai ridicat conţinut de PROTEINE

Carnea albă ne protejează de bolile cardiovasculare

Conţine proteine,zinc,magneziu,vitaminele B2 și B12,se digeră mai uşor faţă de carnea roșie,dar conţine mai puţin fier. Datorită conţinutului în acizi graşi nesaturaţi (omega-3,omega-6) și al conţinutului mai mic de calorii şi de grăsimi,se recomandă consumul acesteia în diabetul zaharat,dislipidemie și obezitate.

Se recomandă un consum de 150 de g pe zi,inclusiv consumul de peşte cât mai des,deoarece aici găsim cea mai semnificativă concentraţie de omega-3,care are proprietăţi cardioprotectoare şi antiinflamatoare.

Din punct de vedere al conţinutului în proteine,carnea de curcan este mai valoroasă faţă de cea de pui. În plus,conţine și cantităţi semnificative de triptofan,aminoacid care înlătură starea de depresie , conform clickpentrufemei.ro.

Pentru a păstra proprietăţile nutritive ale cărnii albe, se recomandă prepararea acesteia la cuptor,fiartă sau la grătar şi să excludem pe cât posibil prăjirea.

Cea mai sănătoasă rețetă: Negresă de ciocolată cu ZUCCHINI. Fără lactate, fără ulei/ LOW-CARB

TETRAZZINI, tradiționalul tort italienesc de paste / REȚETE SIMPLE

Alimentele care interacționează cu medicamentele

Carnea neagră sau de vânat,bogată în vitamine

Se consumă ceva mai rar faţă de cea roşie sau albă,însă trebuie să știm că aceasta conţine cantităţi ceva mai mici de grăsime decât cea roşie,şi un aspect foarte important,carnea de căprioară şi de mistreţ nu este tratată cu medicamente. Pe lângă conţinutul crescut de proteine,găsim şi aici cantităţi semnificative de vitamine din complexul B,fier,seleniu,crom și zinc.

Persoanele cu probleme la rinichi,trebuie să limiteze consumul de carne de vânat,deoarece conţine purine (compuși organici din acidul uric).

Comentarii: