NUTRITIE

TETRAZZINI, tradiționalul tort italienesc de paste / REȚETE SIMPLE

Tetrazzini este una dintre cele mai vechi rețete tradiționale italienești, o combinație delicioasă de șuncă, ciuperci, carne de pui și parmezan.

Varianta prezentată mai jos este una adecvată temperaturilor de afară, o variantă light, lacto-ovo-vegetariană, care se poate servi alături de salată verde.

Informații nutriționale (o porție):

Energie: 716 kcal
Proteine​​: 15,5 gr
Glucide: 39,1 gr
Lipide: 55,2 gr

Cea mai bună PASCĂ cu mascarpone și ricotta

Alimentele care devin TOXICE dacă le încălzești

Cum identifici MIEREA CONTRAFĂCUTĂ

Ingrediente (8-10 porții):

  • 600 ml smântână
  • 4 ouă mari
  • sare de mare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 60 g brânză veche Cheddar, rasă
  • 60 g brânză urât mirositoare (cum ar fi brânza Brie, Stilton sau cea de capră), tocată cubulețe
  • 2 pumni mari de spanac spălat, uscat și fărâmițat
  • 1 ardei iute roșu proaspăt, curățat de semințe și tocat mărunt
  • 140 g roșii uscate, în ulei, drenate și fărâmițate
  • 400 g spaghete, tocmai fierte
  • 1-2 lingurițe de unt
  • câteva frunze proaspete de salvie

Mod de preparare:

1. Se încălzește cuptorul la 180°C.
2. Într-un castron mare, se bate smântâna cu ouăle, sare și piper. Se adaugă brânza Cheddar și o mare parte din brânza mirositoare, spanacul, ardeiul iute, roșiile și spaghetele fierte și se amestecă ușor.
3. Se topește untul într-o tigaie termorezistentă (cu diametrul de 28 cm.) și se mișcă tigaia, astfel încât toată suprafața ei să fie acoperită de unt. Se toarnă încet amestecul din castron și se agită tigaia pentru a se uniformiza, după care se introduce în cuptor pentru 30 min., până când partea de sus devine crocantă.

Tort de ÎNGHEȚATĂ de ciocolată albă și fructe de pădure

Marele secret pentru o mâncare sănătoasă: Care tip de ulei e mai bun

Dieta celor 10 alimente. Cum poți scăpa de 20 de kilograme FĂRĂ să te înfometezi

4. Se fac câteva mici incizii în partea de sus a tortului.
5. Se pun crenguțele de salvie în puțin ulei de măsline, apoi se introduc în acele incizii, împreună cu brânza cubulețe care a mai rămas.
6. Se reintroduce în cuptor pentru 10 min., până când se rumenește.
7. Se scoate din cuptor și se lasă să se “odihnească”, preț de câteva minute.

Poftă bună!

Comentarii: