SANATATE

Cum identifici MIEREA CONTRAFĂCUTĂ

Unul dintre cele mai pure alimente produse de natura, denumita in popor ”aurul lichid” si de nutritionisti „aliment functional”, pentru proprietatile sale nutritive naturale si numeroasele beneficii pentru sanatate, mierea este unul dintre darurile cele mai dulci ale naturii. La propriu!

Mierea cruda, care nu fost pasteurizata sau supusa la temperaturi care sa le depaseasca pe cele al stupului, contine 22 amino acizi si 27 minerale, printre care calciu, fier, zinc, potasiu, magneziu si chiar si seleniu. Totodata, este bogata in vitamine ca vitamina B6, tiamina, riboflavina, acid pantotenic si niacina. Iar daca ai nevoie de enzime digestive vii, in miere poti gasi diastaza, invertaza, catalaza, glucoza oxidaza, acid fosfataza si inulaza. De antioxidanti, nu mai precizam!

Cele mai frumoase MODELE de unghii pentru PAȘTELE 2017

Ce modele de ESPADRILE se poartă în primăvara-vara 2017

Înapoi în anii ’80! COLANȚII au revenit în 2017

Pasajul de sus suna perfect, nu? Ei bine, nu chiar, pentru ca nu toata mierea este la fel!

De fapt, majoritatea mierii prezenta in magazine este la fel de sanatoasa ca zaharul alb, mai ales cea ieftina. Si multa miere de import este produsa in China, unde reglementarile cu privire la siguranta alimentelor sunt aproape inexistente.

Folosita de peste 4.000 de ani ca remediu medicinal, pe masura ce proprietatile vindecatoare ale mierii au devenit tot mai cunoscute, s-au diversificat si metodele de producere a acesteia. In ziua de azi, prin procesare si pasteurizare, mierea isi pastreaza prea putine, daca nu chiar niciuna, dintre proprietatile sale de vindecare.

Foto: Pixabay.com

Mierea falsa

Conform Agentiei Americane pentru Siguranta si Protectia Alimentelor, Organizatiei Mondiale a Sănătatii, Comisiei Europene si altor corpuri de reglementare in domeniul sigurantei alimentare, mierea trebuie sa contina polen pentru a fi “adevarata”.

In lipsa polenului, care dealtfel, indica si floarea din care provine, nu se poate determina daca mierea provine din surse sigure sau reglementate.

NU găsești ouă ALBE pentru Paște? Iată câteva idei spectaculoase

CUM poți să faci ouă de Paște fără coloranți artificiali

CONDIMENTE și LEGUME folosite pentru a vopsi ouăle de Paște / ALTERNATIVA NATURALĂ

Mierea din comert este, in majoritatea cazurilor, ultra filtrata, proces prin care este supusa unor temperaturi ridicate, prin care se distrug toti nutrientii si enzimele benefice, este diluata cu apa si apoi filtrata cu ajutorul unei tehnologii de presare pentru a inlatura polenul.

Foto: Pixabay.com

Singurul motiv plauzibil pentru care polenul ar fi filtrat este pentru a ascunde originea mierii. Sub numele de „miere” se ascund, de fapt, combinatii de zahar din trestie, porumb sau sfecla, sirop de orez si multi alti agenti de indulcire, pentru ca sunt mai usor si mai ieftin de produs decat mierea naturala.

Consumatorul obisnuit poate fi pus in dificultate cand doreste sa cumpere miere, pentru ca am fost obisnuiti cu ideea ca mierea este un produs sanatos. Si, daca acest lucru este adevarat cand vine vorba de mierea cruda, nu la fel stau lucrurile si cu mierea „falsa” de pe rafturile supermarketurilor.

Din fericire, avem cateva metode prin care putem evita sa ne risipim banii pe un produs contrafacut, conform celor de la dailyhealthpost.com

Cum se recunoaste mierea contrafacuta:

Verifica intotdeauna eticheta. Daca produsul contine glucoza sau sirop de porumb cu fructoza, atunci nu este miere adevarata.

Gusta mierea. Daca are gust de flori sau plante, atunci este posibil sa fie naturala. Mierea falsa este doar dulce, cu o vaga aroma de miere.

Pune o picatura de miere pe degetul mare. Daca se imprastie, nu este pura, pentru ca mierea pura ramane legata.

Mierea naturala cristalizeaza in timp sau daca o tii la rece, cea ultra-filtrata nu va cristaliza.

Ceaiul care îți poate distruge sănătatea!

Sucul de ANANAS, de 5 ori mai eficient decât siropul de TUSE

5 semne ale DEFICIENȚEI de vitamine care pot fi citite pe chipul tău

Pune intr-un pahar cu apa cateva picaturi de iod si apoi, miere. Daca se albastreste, inseamna ca a fost amestecata cu amidon de porumb si nu este naturala.

Pune un varf de deget de miere pe capatul unui chibrit si aprinde-l. Daca arde, e miere pura.

Intr-un pahar cu apa pune o lingura de miere. Daca se dizolva, este falsa. Mierea pura nu se dizolva, ci cade pe fundul paharului.

Comentarii: