SANATATE

5 semne ale DEFICIENȚEI de vitamine care pot fi citite pe chipul tău

                                                                                                                                                                            

Mai ales acum, primăvara, trebuie să ne asigurăm aportul de vitamine pentru a nu ne confrunta cu astenia și lipsa de vitamine în organism. O alimentație inteligentă va determina inclusiv o imunitate mai puternică.

Este incredibil cum, doar uitându-ne la cineva, ne putem da seama cât de sănătos este. Haideți să ne facem o mică analiză a propriului nostru aspect general, citind acest articol.

1. Fața mult prea palidă

Nu avem cu toții acea piele măslinie, care pare mereu bronzată, dar dacă tenul tău este mult mai palid decât de obicei, acest lucru indică o deficiență de vitamina B12. Pentru a ajunge la nivelul optim de vitamina B12 este recomandat să mâncăm mai multă carne și fructe de mare.

2. Părul uscat


Dacă părul tău este foarte uscat și pe langă asta, mai suferi și de o matreață răspândită prin tot părul, îți lipsește vitamina B7 numită și biotină. Ar trebui să mâncați mai mult pește, ciuperci, fructe și legume. De asemenea, ar trebui să uităm o perioadă de diete.

3. Ochi umflați

Dacă observați că sunteți umflați în zona din jurul ochilor, sau chiar și mâinile și picioarele vă spun umflate, aceasta poate indica lipsa de iod din organism. Fructele de mare și lactatele vă pot ajuta în remedierea deficienței de iod.

4. Buzele fără culoare

Buzele foarte palide și fără culoare sunt un semn că persona respectivă are lipsă de fier. Probabil vă confruntați des cu presiune arterială scăzută și frisoane din această cauză. Este destul de ușor să ne luăm o doză consistentă de fier din carnea roșie și să uităm o perioadă de sursele foarte bogate în calciu.

5. Gingiile care sângerează

Aceste sângerări sunt cauzate de lipsa vitaminei C care cauzează dureri musculare, probleme ale dinților și chiar o imunitate scăzută. Vitamina C se găsește în cantități mai mari în citrice și ardei roșu.

Nu uitați că acestea sunt doar câteva semne indirecte ale acestor deficiențe de vitamine; de aceea, dacă, pe lângă aceste semne, vă simțiți slăbiți, vă recomand să vă faceți analizele și să consultați un doctor pentru a vă da un diagnostic mai exact.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: