SANATATE

Sucul de ANANAS, de 5 ori mai eficient decât siropul de TUSE

Ananasul conține bromelaină, o enzimă cu proprietăți anti-inflamatorii. Acesta luptă împotriva infecțiilor, ucigând bacteriile. Astfel, sucul de ananas proaspăt poate suprima tusea de cinci ori mai eficient decât un sirop de tuse conform celor de la curejoy.com.

O cană de suc ​​de ananas conține aproape 50% din necesarul zilnic de vitamina C. Acest nutrient valoros lucrează pentru a pune în aplicare utilizarea enzimelor vitale în organism ceea ce reglează metabolismul și conversia de energie.

Sucul de ananas conține, de asemenea, un nivel ridicat de mangan, un mineral care ajută în special la formarea sănătoasă a țesutului conjunctiv și oaselor. Manganul ajută la absorbția calciului, metabolizarea carbohidraților și a grăsimilor.

Bromelaina are și alte efecte, nu doar asupra tractului digestiv. De fapt, bromelaina este adesea cunoscuta ca un anti-inflamator natural pentru artrită. Capsulele având în compoziție bromelaină sunt unele dintre cele mai populare suplimente din Germania, unde enzima este aprobată pentru tratamentul inflamației nasului și a sinusurilor în cazul intervențiilor chirurgicale.

Dacă aveți una dintre multele tipuri de tuse persistentă și nu este ceva mai grav, cum ar fi pneumonia, puteți opta pentru un suc de ananas în loc de sirop de tuse. Nu doar că este mai puțin costisitor, dar, cel mai important, nu are nici substanțe chimice toxice și conținând în schimb nutrienții care te vor ajuta în lupta cu răceala.

Un pahar de suc de ananas ajută la calmarea durerii din gât și ajută organismul să expulzeze mucusul cu ușurință. Mucusul gros în plămâni sau în sinusuri poate cauza spasme aparent fără sfârșit de tuse, strănut și infecții dureroase. Într-un studiu, ale căror rezultate au fost publicate în 2010 în „Der Pharma Chemica”, cercetătorii au încercat să găsească tratamente benefice pentru pacienții care au tuberculoză, o boală infecțioasă cauzată cel mai des de Mycobacterium tuberculosis. Ei au descoperit că un amestec de suc ​​de ananas crud, piper, sare și miere administrat pacienților în fiecare zi a ajutat la dizolvarea mucusului din plămâni.

Într-un studiu ulterior, s-a constatat că extractele de ananas proaspăt ar putea reduce mucusul de cinci ori mai rapid decât siropurile de tuse. Pacienții s-au recuperat de 4.8 ori mai rapid și au prezentat o amelioare a tuturor simptomele legate de tuse.

Prin urmare, daca îți poți prepara singur sucul de ananas, este mult mai bun decât orice alt suc cumpărat de la farmacie.

Comentarii: