SANATATE

Alimentele care devin TOXICE dacă le încălzești

Foto: Pinterest.com

Multe dintre mâncărurile preparate este firesc să le reîncălzim. Cu toate acestea, unele mâncăruri nu se reîncălzesc, deoarece, prin acest proces, devin toxice pentru organism. Pe acestea din urmă, nu ne rămâne deât fie să le mâncăm imediat după preparare, fie reci.

Pieptul de pui, spanacul, ciupercile, ouăle sau ţelina sunt câteva dintre alimentele pe care nu este recomandat să le reîncălzeşti. În afara faptului că ele vor fi complet lipsite de nutrienţi, conțin anumite substanţe, care se transformă la temperaturi înalte, în unele care îți pun în pericol sănătatea.

Potrivit  BrightSide, trebuie să eviţi să reîncălzeşti următoarele alimente:

Carnea de pui

Atunci când reîncălzeşti carnea de pui, aceasta suferă modificări la nivelul proteinelor din conţinutul său şi cauzează probleme digestive. De aceea, este de preferat să consumi carnea de pui rece în sandvişuri sau în salate.

Ouă de Paște din MARMURĂ? VEZI cum se fac

CONDIMENTE și LEGUME folosite pentru a vopsi ouăle de Paște / ALTERNATIVA NATURALĂ

Ouăle

Dacă ţi-a mai rămas omletă sau ouă jumări de la micul dejun ar fi de preferat să nu le încălzeşti pentru a le consuma la prânz sau cină. Trebuie să ştii că ouăle devin toxice dacă le reîncălzeşti. Astfel că ar fi de preferat să le consumi la aceeaşi masă sau să-ţi prepari un sandviş cu omleta rece.

UIMITOR! Majoritatea femeilor au ACEASTĂ fantezie  în timpul sexului

Care este ADEVĂRATUL sens al emoticoanelor utilizate în mod obișnuit

Ţelina

Nu este recomandat să o reîncălzeşti, deoarece conţine nitraţi care se transformă în substanţe cancerigene. Dacă prepari supă cremă de ţelină vei putea să o consumi şi rece fără să fie nevoie să o reîncălzeşti.

De ce VERIGHETA se poartă pe cel de-al patrulea deget al mâinii stângi?

Cele mai frumoase MODELE de unghii pentru PAȘTELE 2017

Spanacul

Este de preferat să-l consumi crud în smoothie-uri sau sotat simplu, dar fără să-l mai reîncălzeşti. La fel ca ţelina şi spanacul conţine nitraţi care se transformă în substanţe cancerigene dacă este reîncălzit. În plus, pentru a beneficia de întreg aportul nutrițional, specialiștii recomandă consumarea acestuia în formă crudă.

Cea mai bună PASCĂ cu mascarpone și ricotta

De ce moneda noastră se numește LEU

Ciupercile

Chiar dacă sunt considerate un aliment sănătos, plin de proteine şi nutrienţi, ciupercile sunt mai greu digerate de organism. Iar, dacă le mai reîncălzeşt se pare că proteinele din ciuperci îşi schimbă compoziţia şi le transformă într-un aliment care poate să cauzeze dureri puternice de burtă şi balonare.

Trendurile metalice, obligatorii în 2017

Ce boli determină ALBIREA PREMATURĂ a părului

Este de preferat să le consumi reci, să le foloseşti în sosurile pentru paste sau să le pui la salate pentru a beneficia de conţinutul lor bogat în proteine.

Cartofii

Este de preferat să consumi piureul sau cartofii prăjiţi de îndată ce i-ai gătit, deoarece devin preparate periculoase pentru organism dacă le reîncălzeşti. Dacă ai fiert mai mulţi cartofi în coajă, ei se păstrează la frigider şi este de preferat să-i adaugi la salate.

Ce modele de ESPADRILE se poartă în primăvara-vara 2017

Înapoi în anii ’80! COLANȚII au revenit în 2017

Sfecla roşie

Chiar dacă este coaptă sau fiartă, sfecla roşie are un mulţime de nutrienţi, însă nu este deloc recomandat să o reîncălzeşti. Îşi va pierde toţi nutrienţii şi devine toxică, deoarece şi ea conţine nitraţi care se transformă în substanţe cancerigene. Este de preferat să consumi sfecla roşie crudă, imediat ce ai gătit-o sau în diverse salate, dar fără să o reîncălzeşti.

Cum să-l înveți pe cel mic să facă la oliță în 3 zile

Ingredientul din PUFULEȚI despre care nimeni nu vorbeşte

Orezul

Orezul este o sursă importantă de nutrienţi, însă mai păstrează o serie de bacterii chiar şi după ce este gătit. În cazul în care îl laşi la temperatura camerei, bacteriile se înmulţesc şi devine o mâncare toxică pentru corp. Nici reîncălzirea lui nu este deloc recomandată. El trebuie consumat imediat sau păstrat la frigider până a doua zi când se consumă rece.

Comentarii: