SANATATE

Ingredientul din PUFULEȚI despre care nimeni nu vorbeşte

Foto: Pinterest.com

În goana după produse cât mai sănătoase, care să conțină cât mai puțini aditivi și conservanți, mulți dintre noi alegem să le cumpărăm copiilor sau nepoților noștri atât de cunoscuții pufuleți. Nu o dată am auzit mămici sau bunici afirmând că măcar ”în aceștia nu bagă atâtea prostii și, în plus, nu au zahăr!”. Raționamentul ar fi corect dacă te gândești că sunt făcuți, conform indicațiilor producătorilor, doar din mălai, apă și, unele dintre mărci, sare. Deși la prima vedere par o bună alegere pentru că nu conțin multe calorii, profesorul Mencinicopschi atrage atenția asupra ingredientelor periculoase pe care le conțin pufuleții.

Expertul în nutriție descrie pufuleţii ca fiind un produs expandat obţinut din făină de porumb şi adaos de glucoză, glucide, care îi imprimă o încărcătură glicemică ridicată şi o densitate energetică foarte mare, 224 kcal/30 grame de produs.

Ce ALIMENTE să NU consumi niciodată înainte de culcare

Știi cu ce FRUCT poți scăpa de 8 cm de pe TALIE, în doar 2 săptămâni?

Semnal de ALARMĂ tras de medici: NU consumați SPANAC dacă suferiți de aceste boli

CUM poți să faci ouă de Paște fără coloranți artificiali

Din lista de ingrediente reiese că al doilea ca pondere este sarea, al cărei consum trebuie limitat. Conform specialiştilor, pufuleţii conţin un colorant artificial numit tartrazină, care poate provoca alergii persoanelor sensibile la aspirină sau astmaticilor.

Ceaiul MATCHA. Toți îl recomandă, dar nu spun și ce substanță PERICULOASĂ conține

Direct de pe PODIUM/ Ouă de Paște vopsite prin metoda Tie Dye

TRUCURI pentru a-ți ajuta copilul să își dezvolte un stil de viață sănătos

Tartrazina este un colorant considerat nociv pentru sănătate, şi este cel care dă pufuleţilor culoarea galbenă. Tartrazina, E102, este unul dintre cei mai periculoşi aditivi alimentari utilizaţi în industria alimentară, scrie doctorulzilei.ro. Acest aditiv poate provoca tulburări de vedere, dificultăţi de respiraţie şi eczeme. De asemenea, tartrazina poate afecta negativ activitatea copiilor şi atenţia acestora.

Comentarii: