SANATATE

Semnal de ALARMĂ tras de medici: NU consumați SPANAC dacă suferiți de aceste boli

Având o mulțime de beneficii asupra sănătătii și cu un gust delicios, spanacul este un superaliment pe care nu ai voie să-l ocolești primăvara. De la vitaminele A, C, K, E, D, la calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu si zinc, spanacul are o gamă largă de substante bune de care trebuie să profiti acum, cât îl găsești prospăt la piață.

Naturiştii NU recomandă fierberea frunzelor de spanac, toate proprietăţile lui păstrându-se numai în stare crudă.

Totusi, în ciuda numeroaselor beneficii, nu toată lumea se poate bucura de această legumă cu frunze verzi. Iată când spanacul trebuie evitat sau consumat cu moderaţie!

MITURI despre diabet

2 Condimente pentru SCĂDEREA glicemiei

  • Nu se va consuma de către pacientii bolnavi de reumatism, gută, hepatită, pietre la rinichi sau vezică, osteoporoză, inflaţii gastrice sau intestinale sau artrită, deoarece conţine acid oxalic, contraindicat în aceste afectiuni din cauza conţinutului de oxalaţi de potasiu şi de calciu.
  • Spanacul trebuie evitat de persoanele care suferă de litiază deoarece conţine acid uric.
  • Persoanele constrânse să ţină un regim strict, fără sare, îl vor elimina total din alimentaţie.

9.000 EURO! Atât câștigă un cuplu pentru o poză postată pe Instagram

Adevărul despre dependența de sex. Dezvăluirile experților

Atenţie! Dacă în timpul preparării frunzele de spanac îşi schimbă culoarea din verde proaspăt în verde spre galben, atunci el devine dăunător şi nu trebuie consumat.

Machiajul pentru PLEOAPE CĂZUTE. Are efectele unui adevărat lifting

Adormi greu? Te trezești noaptea? Iată la ce boli GRAVE ești expus/ STUDIU

Stai mult la CALCULATOR? Iată ce posturi trebuie să eviți!

Comentarii: