SANATATE

2 Condimente pentru SCĂDEREA glicemiei

Diabetul este o afecțiune metabolică ce provoacă hiperglicemie (creșteri foarte mari ale concentrației glucozei în sânge), fie pentru că producția de insulină este insuficientă, fie pentru că organismul nu mai poate răspunde corespunzător cantității de insulină produse.

Principalele cauze ale diabetului sunt un stil de viață sedentar și o dietă neadecvată, obiceiuri proaste ce provoacă numeroase probleme de sănătate în societatea contemporană. Conform mai multor studii, există peste 382 de milioane de diabetici în lume în momentul de față, iar acest număr alarmant este în creștere.

Îți prezentăm un remediu naturist pentru a-ți regla glicemia, pe care îl poți încerca pe lângă medicamentele pe care medicul tău ți le prescrie. Pentru a încerca acest tratament de reglare a glicemiei, ai nevoie de două ingrediente foarte simple și utile în tratarea diabetului: scorțișoara și cuișoarele.

Antidoturi naturale pentru dezechilibrele hormonale

DIETA SECRETĂ cu ajutorul căreia Gabriela Firea a slăbit 20 kg în 3 luni

Cum poți să-ți reglezi glicemia cu ajutorul scorțișoarei?

Un studiu recent a demonstrat că cei care suferă de diabet de tip 2 au numai de câștigat consumând scorțișoară, acest aliment putând scădea nivelul de colesterol și glicemia.

Scorțișoara poate îmbunătăți abilitatea organismului nostru de a regla glicemia și, de asemenea, amplifică efectul produs de insulină. Consumul regulat de scorțișoară activează anumite enzime esențiale ce stimulează receptorii celulari, iar aceștia reacționează mai ușor la insulină.

Adormi greu? Te trezești noaptea? Iată la ce boli GRAVE ești expus/ STUDIU

Stai mult la CALCULATOR? Iată ce posturi trebuie să eviți!

După Brexit, o nouă polemică zguduie societatea. VEZI de ce la a pornit totul!

Dacă urmezi deja un tratament medicamentos, consultă-ți medicul înainte de a încerca acest remediu—e posibil ca unul din medicamentele pe care le iei să aibă efecte similare cu acesta.

Cum poți să-ți reglezi glicemia cu ajutorul cuișoarelor?

Cuișoarele sunt unul din cele mai populare condimente din lume grație aromei îmbietoare și gustului delicios al acestora. Știai că acest condiment are și proprietăți medicinale, printre care se numără și abilitatea de a scădea glicemia?

Dintre toate condimentele, cuișoarele au una dintre cele mai bogate rezerve de antioxidanți, conținând 80 mg de vitamina C per 100 g, dar și beta-caroten, vitamina E, seleniu, fibre, fitosteroli și numeroase minerale esențiale.

Totul despre SEX-APPEAL și cum poți să fii SEXY

SURPRINZĂTOR! Vârsta la care femeile sunt cu adevărat ATRĂGĂTOARE pentru bărbaţi

De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?

Cum să le folosești?

Acum că ți-am prezentat de ce scorțișoara și cuișoarele te pot ajuta să-ți reglezi glicemia, a venit timpul să-ți prezentăm remediul naturist minunat pe care îl poți prepara folosind aceste două ingrediente.

Ingrediente:
• 4 bețe de scorțișoară
• 60 g de cuișoare
• 1 litru de apă

Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele de mai sus într-un castron și lasă amestecul să stea în frigider timp de patru sau cinci zile. După ce acest interval de timp s-a scurs, strecoară lichidul și bea câte o jumătate de ceașcă în fiecare zi.

Food porn. PERICOLELE MAJORE din spatele acestei industrii

BLUGI/ Modele de top pentru noul sezon 2017

Scapă-ți copilul de febră, în câteva minute, FĂRĂ niciun MEDICAMENT!

Efecte secundare posibile

Ca orice alt tratament, și cel pe care tocmai ți l-am prezentat poate provoca efecte secundare. Dacă suferi de diabet, ia aminte de următoarele înainte de a-ți prepara acest remediu de scorțișoară și cuișoare:

• Scorțișoara poate agrava problemele hepatice existente.
• Acest remediu îți poate scădea în mod semnificativ glicemia, așadar ai mare grijă dacă deja iei medicamente ce au același efect.
• Anumite tipuri de scorțișoară conțin un compus ce poate afecta abilitatea organismului de a coagula sângele, așadar cumpără scorțișoara numai de la furnizori de încredere.

Dacă ai fost deja diagnosticat cu diabet, consultă-ți medicul înainte de a încerca orice tratament nou—chiar și dacă este vorba despre unul naturist!

Foto: Pinterest.com

Comentarii: