LIFESTYLE SANATATE

CUM poți să faci ouă de Paște fără coloranți artificiali

Vopselele naturale sunt un trend pentru ouăle de Paște, explicația fiind foarte simplă și ținând de protejarea sănătății noastre. Studiile din ultimii ani au relevat o legătură între coloranții artificiali pentru vopsit ouă de Paște și hiperaciditatea în cazul copiilor, de aceea tot mai multe mămici sau bunici caută metode naturale pentru toate rețetele de Paște.

Prin urmare, dacă nu sunteţi adeptele vopsirii ouălor folosind produse ce conţin coloranţi alimentari, dar, în acelaşi timp, doriţi să aveţi cele mai frumoase ouă de Paşte, există soluţii. La urma urmei, numai Mama Natură poate produce nuanţe cu adevărat spectaculoase.

Machiajul pentru PLEOAPE CĂZUTE. Are efectele unui adevărat lifting

Una dintre culorile mele preferate este albastru, dar nu orice fel de albastru, ci acea nuanţă a cerului vara înainte de furtună. Iar aceasta nu poate fi reprodusă decât cu ajutorul unui singur produs al naturii: varza roşie. Probabil nici nu veţi crede până când nu veţi încerca! Mai ales dacă, până acum, nu ați mai vopsit ouă folosind coloranţi naturali!

De ce aveți nevoie:

  • 10 – 12 ouă albe, fierte tare
  • 1 varză roșie de mărime medie
  • 4 lingurițe de oțet alb
  • vopesea comestibilă nunața auriu (pentru stropii finali)
  • o pensulă mică sau o periuță de dinți

Adormi greu? Te trezești noaptea? Iată la ce boli GRAVE ești expus/ STUDIU

Stai mult la CALCULATOR? Iată ce posturi trebuie să eviți!

Cum se face:

Începeți prin tocarea bucății de varză roșie.

Puneți apoi varza într-o oală mare împreună cu 5 cești de apă. Aduceți conținutul la fierbere și apoi se fierbeți timp de 30-45 minute. Lăsați varza să se răcească complet înainte de a strecura colorantul rezultat. Adăugați în soluția obținută 4 linguri de oțet alb.

MITURI despre diabet

2 Condimente pentru SCĂDEREA glicemiei

Nu vă sperianți dacă soluția de colorare este violet! Așa este normal.

Puneți ouăle într-o tavă adâncă și turnați vopseaua peste ouă. Veți dori ca fiecare ou să fie vopsit complet astfel încât aveți grijă ca acestea să nu se atingă între ele.

Tot ce veți avea acum de făcut este să așteptați, timp de aproximativ 1 oră pentru a vedea cum magia chiar are loc.

Pentru un albastru intens trebuie doar să lăsați ouăle în colorant timp de aproximativ 1-2 ore. Deoarece partea de jos a ouălor va intra în contact cu vasul în care stau, este indicat ca, din jumătate în jumătate de oră, să le întoarceți pentru a se colora uniform.

După 1-2 ore, când veți scoate un ou din soluția de colorare veți observa că acesta nu este foarte colorat. Este în regulă. Culoarea se va închide atunci când oul se va usca, nunața va deveni mai plină, cu o tentă verzuie. Magie!

Pentru că am dorit obținerea unor nuanțe diferite de albastru, am încercat să scot câteva ouă la distanță în timp, respectiv câteva după o oră, altele după două ore, altele după trei ore și ultimele după patru ore.

Dacă nu doriți să pierdeți prea mult timp cu ele, le puteți baga, cu soluție cu tot, peste noapte la frigider și să le scoateți dimineață pe ultimele, cele cu nuanța cea mai închisă.

După ce ați scos fiecare tranșă de ouă, puneți-le la uscat.

După ce s-au uscat complet, le puteți lăsa așa cum sunt ele sau stropiți-le cu vopsea comestibilă aurie pentru a obține efectul de pătat. Pentru aceasta, așezați ouăle pe câteva bucăți de prosoape de hârtie. Înmuiați o perie uscată sau periuta de dinti veche în vopsea ș, cu ajutorul degetului arătător, executați stropții. Lăsați vopseaua să se usuce înainte de a îi împroșca și pe partea opusă.

Rezultatul merită efortul, nu-i așa? 🙂

Foto: honestlyyum.com

Comentarii: