SANATATE

De ce ai senzaţie de somn după ce mănânci: Specialiştii oferă răspunsul şi ne spun ce trebuie să nu facem

Foto: Pinterest.com

De multe ori ni s-a întâmplat să ne ia somnul după ce am mâncat. Acesta nu este un lucru normal mai ales că mâncarea ar ar trebui să îţi dea energie. În unele cazuri se întâmplă opusul. Acest lucru se întâmplă din două mari motive: cantitatea mare de mâncare şi compoziţia chimică a unor mâncăruri.

 

Compoziţia chimică are doi „vinovaţi”. Pe de-o parte este triptofanul, unul dintre aminoacizii esenţiali găsiţi în majoritatea mâncărurilor. Pe de cealaltă parte se găsesc carbohidraţii o farfurie plină cu cartofi va duce la creşterea rapidă a nivelului de energie, iar apoi la prăbuşirea rapidă, ceea ce duce la rândul său la starea de oboseală.

 

Desigur, efectul combinat al acestora, împreună cu o cantitate peste puterile sistemului digestiv, poate reprezenta un somnifer eficient, alături de alte aspecte mai puţin dorite pe care o dietă de proastă calitate le aduce.

Condimentul care te poate UCIDE! În SUA a fost declarat ilegal

Mango ajută la slăbit DOAR dacă este CORECT consumat

Sfaturi importante pentru tinerele mame: Ce să faci ca să nu te mai enervezi pe bebeluş

Deşi multe mâncăruri şi ingrediente conţin carbohidraţi şi triptofan (care în cantităţile normale sunt necesare), există soluţii pentru un mic-dejun care să nu te adoarmă imediat după ce te-ai trezit.

SURPRINZĂTOR! Ce NU știai despre consumul de alcool

Ce să NU îi spui niciodată celei mai bune PRIETENE

Cum să porți SANDALELE în vara aceasta /GALERIE FOTO

Ovăzul este una dintre aceste soluţii. Consumat în cantităţi moderate, are beneficiul de a fi absorbit lent, astfel îţi va da energie pe tot parcursul dimineţii.

Boabele de fasole conţin o cantitate de proteine şi va stabiliza nivelul de glucoză din sânge, conform curiosity.com. Migdalele conţin o cantitate însemnată de vitamina B şi magneziu, acesta din urmă fiind important pentru metabolism în timpul exerciţiilor fizice.

Mereu pe fugă? Ce să mănânci la PRÂNZ ca să SLĂBEȘTI

Cum îţi poţi schimba viaţa cu ajutorul călătoriilor: Cinci beneficii neştiute

Fructele pe care le poţi folosi ca DEODORANT natural

Ouăle sunt de asemenea pline cu proteine, iar acizii mono şi polisaturaţi esenţiali pentru sănătatea inimii.

Comentarii: