SANATATE

SURPRINZĂTOR! Ce NU știai despre consumul de alcool

Foto: Pinterest.com

Indiferent că vorbim de un pahar relaxant de vin sau de un cocktail complicat, consumul de alcool vine cu avantaje şi dezavantaje.

Moderat, acesta poate totuşi să aducă beneficii surprinzătoare în ceea ce priveşte sănătatea. În exces, aduce decizii proaste şi mahmureli… puternice.

Dar… pentru că, să fim serioşi!, cu toţii îl consumăm din când în când, iată câteva lucruri pe care trebuie să le ştii şi care s-ar putea să ţi se pară cel puţin surprinzătoare!

***

Ai nevoie să fii mai “open-minded” în legătură cu o decizie? Un pahar de alcool poate să fie “boostul” ideei de care ai nevoie.

Consumul de alcool mai des decât ar trebui poate să “se joace” sever cu greutatea şi forma ta fizică.

Consumul de lichior de diferite tipuri poate să cauzeze o mahmureală mult mai puternică decât o cantitate mai mare dintr-o băutură alcoolică mai simplă.

Foto: Instagram.com

Cercetătorii au descoperit o legătură puternică între alcool şi alergii, ceea ce înseamnă că persoanele predispuse la aceste afecţiuni ar trebui să evite alcoolul, cel puţin în sezonul alergiilor. De asemenea, persoanele alergice la mucegai, praf, polen etc sunt mult mai predispuse la mahmureală, faţă de persoanele care nu suferă de aceste afecţiuni.

Te înroşeşti după ce consumi alcool? Iată DE CE!

O NOUĂ modă în rândul tinerelor. Bărbații sunt disperați!

Cafea după beţie? Nici nu te gândi! Cinci metode eficiente pentru a scăpa de mahmureală

Un supliment pentru sănătatea ficatului, ingerat înaintea consumului de alcool, poate ajuta organismul la pregătirea şi rezistenţa la băutură, făcând mahmureala mai puţin posibilă.

Persoanele care consumă alcool regulat îşi iau 16% din caloriile necesare zilnice din acesta.

Foto: Instagram.com

Zahărul şi îndulcitorii pe care anumite băuturi alcoolice le conţin provoacă o scădere majoră a nivelului de glicemie din sânge, lucru care provoacă pofta de dulce a doua zi.

Porți bijuterii de aur zilnic? Avertismentul Comisiei Europene asupra PERICOLULUI ascuns din acest metal

O NOUĂ modă în rândul tinerelor. Bărbații sunt disperați!

Vinul roşu este eficient în uciderea bacteriilor care provoacă carii. În același timp însă, pielea, pulpa şi seminţele din struguri conţin melatonină, lucru care poate să explice motivul pentru care vinul provoacă de cele mai multe ori somnolenţă.

Foto: Instagram.com

Este posibil să te ajute să adormi mai uşor, dar consumul de alcool înainte de culcare duce la scăderea masivă a calităţii somnului.

Descoperire uriaşă despre bere. Cine a produs-o prima dată şi ce ingrediente speciale avea

TRUCURI simple pentru a scăpa de INDIGESTIE

Consumul de alcool moderat este asociat cu o mai bună sănătate a inimii şi cu o longevitate crescută!

Comentarii: