SANATATE

Te înroşeşti după ce consumi alcool? Iată DE CE!

Foto: Pinterest.com

 

Imediat după ce consumă alcool, chiar într-o cantitate extrem de redusă, unele persoane se trezesc că faţa lor se înroşeşte. Deşi nu şi-au făcut niciodată probleme în legătură cu acest fapt, fenomenul nu ar trebui ignorat, pentru că nu este deloc un semn bun.

Acei oameni care se înroşesc imediat ce consumă puţin alcool suferă de fapt de o afecţiune denumită reacţie de înroşire a feţei. Practic, ei îşi otrăvesc corpul de fiecare dată când beau alcool.

Simtomele acestei afecţiuni sunt: înroşirea tenului, greaţa, durerile de cap şi mărirea ritmului cardiac. Acest lucru se întâmplă din cauza acetaldehidei. Acest compus chimic se formează imediat ce alcoolul intră în contact cu ficatul. Aceasta se transformă rapid în acetat, în cazul oamenilor normali.

În cazul celor care suferă de reacţia de înroşire a feţei la alcool, transformarea acestuia din urmă în acetaldehide se produce mai lent, iar rezultatele sunt: un risc mai mare de otrăvire cu acetaldehide, risc crescut de apariţie a cancerului cavităţii bucale şi la nivelul gâtului.

Adevărul despre ciocolata neagră. Cât de sănătoasă este, de fapt!

Cele TREI mese pe zi. Obicei social sau necesitate?

SFATURI esenţiale ale medicilor care te vor şoca: Ce să faci când îţi curge sânge din nas

Această afecţiune se transmite genetic, originea ei fiind identificată în China centrală şi, pentru că are origine genetică, nu există tratament cunoscut deocamdată pentru ea.

Comentarii: