SANATATE

Adevărul despre ciocolata neagră. Cât de sănătoasă este, de fapt!

Foto: Pinterest.com

În ciocolată există o cantitate mare de cacao și aceasta este bogată într-o serie de substanțe numite flavonoizi, compuși care se sintetizează natural în anumite plante, recunoscute a avea proprietăți miraculoase asupra sănătății, susține nutriționistul Lygia Alexandrescu.

Ea precizează însă că grăsimile din ciocolata cu lapte sunt săturate, iar consumul lor crește componența nocivă a colesterolului și deci riscul de boală coronariană.

„În păstaia de cacao există semințele de cacao și acestea conțin un procent mare (20%) de flavonoizi. Flavonoizii se mai găsesc într-o mare varietate de plante: afine, mere, alune, ceapă, ceai verde, etc. Proprietățile flavonoizilor au devenit un subiect foarte discutat atât în media, cât și în jurnalele de specialitate. S-a dovedit experimental că, prin consumul de alimente de origine vegetală bogate în flavonoizi, organismul este protejat împotriva stresului oxidativ, adică își manifestă capacitatea de substanță antioxidantă”, explică nutriționistul.

Lygia Alexandrescu reamintește că antioxidanții ajută celulele organismului să reziste la atacul radicalilor liberi care se formează în corp în urma proceselor biochimice cum ar fi: digestia unor alimente foarte procesate, inspirarea unui aer încărcat cu substanțe toxice (noxe, nicotină, etc).

Foto: Pinterest.com

Oboseala inexplicabilă. Cauze posibile

GALERIE FOTO / Cannes 2017 : Pamela Anderson, de NERECUNOSCUT!

Primul turneu internațional al Melaniei Trump ca primă doamnă. Ce ținute a purtat / FOTO

„Atunci când cantitatea de antioxidanți din organism scade, radicalii liberi acționează negativ și variat asupra organismului, de la creșterea nivelului colesterolului sanguin și până la modificarea structurii membranei celulare și apariția celulelor tumorale. Așadar, antioxidanții și, în special, flavonoizii au o importanță deosebită pentru organismul uman. Și, după cum se știe că în cacao se găsesc mari cantități de flavonoizi care rămân biodisponibili și în ciocolată, s-a emis această ipoteză despre beneficiul ciocolatei cu multă cacao, adică a ciocolatei amare sau negre. Acesta este motivul pentru care ciocolata neagră trebuie preferată ciocolatei cu lapte sau cu alte inserții cum ar fi alunele, cerealele, caramelul sau stafidele”, afirmă nutriționistul.

Dieta Anei Aslan, femeia care a învins bătrânețea

Sfatul nutriţionistului: Nu mânca niciodată aceste fructe dacă eşti la dietă

Exerciții fizice simple care îți vor îmbunătăți considerabil viața sexuală

Cum fac sex italienii. Practica bizară care îi face să fie unici în lume!

Lygia Alexandrescu spune că „vestea bună” în ceea ce privește ciocolata neagră „nu susține în niciun fel consumul regulat sau excesiv de ciocolată amăruie”. „Niciun studiu clinic nu indică un consum anume de ciocolată amară pentru că aceasta să fie benefică sănătății”, arată nutriționistul.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: