LIFESTYLE

Fructele pe care le poţi folosi ca DEODORANT natural

 

Transpiraţia este un fenomen natural prin care corpul nostru îşi menţine temperatura constantă. Cu toate acestea, vara în mod special, cu toţii, încercăm să reducem acest proces normal al organismului nostru.

Pentru a evita produsele chimice cu consecințe nefaste asupra sănătății, tot mai multe persoane preferă deodorante naturale și fără alcool.

Iată ce ne pune natura la dispoziţie:

Lămâile verzi

Lămâile verzi se taie în bucăți mici și se pun într-un recipient care se păstrează în frigider. Se pot utiliza și direct, tamponându-se axilele.

Cum scapi de durerea de cap în 30 de secunde. FĂRĂ PASTILE!

Știi ce să NU COMANZI la restaurant? Lista produselor pe care însăși CHELNERII nu le-ar comanda

Trebuie evitată totuși aplicarea pe piele după epilare sau ras, pentru a nu apărea senzația de arsură sau furnicături. Cu acest deodorant natural nu este indicată nici expunerea la soare, potrivit Agerpres.

Foto: Pinterest.com

Potrivit site-ului Green Mind Body, „acidul citric din sucul de lămâie verde ajută la reducerea transpirației și scade nivelul pH-ului din piele, ceea ce împiedică supraviețuirea bacteriilor aflate la originea mirosurilor neplăcute”.

Orele cele mai PERICULOASE pentru DIETA

De ce sunt mezelurile roşii şi de ce devin lipicioase?

Cele mai cancerigene alimente. VEZI cât de DES le consumi!

Cei care doresc să încerce acest deodorant natural trebuie să știe că efectul este valabil doar în cazul lămâilor verzi. Celelalte citrice, cum ar fi lămâile cu coajă galbenă și grepfruturile, nu funcționează ca anti-perspirante. De altfel, lămâile galbene sunt cunoscute ca un declanșator alergic.

Comentarii: