X

ATENȚIE: Simptomul resimțit la nivelul stomacului care anunță un nivel mare al colesterolului

Corpul nostru are nevoie de o cantitate mică de colesterol pentru a produce hormoni, vitamina D și enzime digestive. De asemenea, colesterolul ajută organele să funcționeze corect. Cu toate acestea, a avea niveluri prea ridicate de colesterol LDL poate fi o problemă.

În timp, acesta poate deteriora arterele, poate contribui la dezvoltarea bolilor de inimă și poate crește riscul de accident vascular cerebral, potrivit Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS).

CITEȘTE ȘI: Leguma care întărește oasele și scade colesterolul

Simptomul unui stomac care indică un nivel ridicat de colesterol

Ficatul secretă colesterol, care în mod normal este dizolvat în bilă, dar dacă colesterolul este produs în exces, este posibil ca bila să nu fie capabilă să îl descompună complet și să se formeze pietre. O cantitate prea mare de bilirubină produsă de ficat în timpul digestiei poate provoca formarea calculilor biliari.

Durerea abdominală bruscă este un simptom al calculilor biliari.

Calculii biliari reprezintă o problemă majoră de sănătate publică în toate țările dezvoltate. Au fost efectuate numeroase studii epidemiologice pentru a determina prevalența și ratele de incidență a bolii biliare și pentru a identifica factorii de risc care pot fi preveniți.

CITEȘTE ȘI: Ai probleme cu memoria? Legătura mai puțin știută cu nivelul colesterolului

Calculii biliari ai colesterolului reprezintă peste 80% din calculii biliari din lumea occidentală. Un studiu a identificat 2 tipuri de anomalii responsabile de formarea calculilor biliari de colesterol. „În primul rând, este vorba de o saturație a bilei cu colesterol. A doua anomalie este o creștere a formării de cristale de colesterol”, au precizat experții NHS.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro