X

Boala care poate duce la pierderea auzului dar și la cancer osos: Cum se manifestă

Boala Paget este o afecțiune care cauzează creșterea anormală a oaselor. Țesutul osos se află într-o continuă reconstrucție, pe măsură ce este distrus și absorbit de către corp. De altfel, afecțiunea care este una rara, este una dintre cauzele mai puțin frecvente care duc la hipercalcemie, adică la existența unui nivel de calciu din sânge mai mare decât cel normal.

Boala Paget, cauze și factori de risc

Deși cauzele apariției acestei boli nu sunt cunoscute, cercetătorii cred că aceasta este cauzată de o combinație de factori genetici și de mediu. Unii oameni de știință cred că boala Paget este legată de o infecție virală în celulele osoase, dar această teorie este controversată.

CITEȘTE ȘI: Atenție la acest simptom! Mulți cred că e doar un semn de îmbătrânire, dar indică probleme serioase cu colesterolul

Factorii care pot crește riscul de a suferi de boala Paget includ:

Boala Paget, simptome

Mare parte dintre persoanele cu boala Paget nu prezintă simptome specifice, însă cel mai frecvent semn al unei afecțiuni este durerea osoasă, care poate să apară în funcție de localizarea bolii, astfel:

CITEȘTE ȘI: Lipsa vitaminei care poate duce la sângerări excesive sau fragilitate a oaselor

Boala Paget, complicații

În cele mai multe cazuri, boala Paget progresează lent, motiv pentru care aceasta poate fi gestionată eficient în majoritatea cazurilor. Complicațiile posibile ale bolii Paget includ:

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro