X

Cât de DES ar trebui să SCHIMBAȚI așternuturile de pat / STUDIU

Majoritatea oamenilor spală rufele o dată pe săptămână pentru a avea grijă de alte lucruri precum haine și prosoape, dar te-ai întrebat vreodată cât de des ar trebui să-ți speli lenjeria de pat?

Potrivit microbiologului Universității din New York, Philip Tierno, petrecem o treime din viețile noastre în paturi și, din acest motiv, pot deveni rapid infestate cu bacterii și ciuperci.

Dacă începeți să vă îngrijorați puțin de lenjeria de pat și de ceea ce implică spălatul mai rar, continuați să citiți. Sau dacă doriți să continuați să trăiți viața fericită plină de lenjerii pufoase, apoi opriți-vă aici.

Potrivit lui Tierno, dacă lenjeriile sunt folosite prea mult timp fără a fi spălate, ființele microscopice care trăiesc în interiorul ridurilor și pliurile așternuturilor de pat pot îmbolnăvi pe cineva, notează businessinsider.com.

Riscul de contaminare fungică provine din faptul că transpirăm foarte mult. Conform cercetării, în paturile noastre producem până la 100 de litri de transpirație în fiecare an și, din păcate, acest lucru este considerat un mediu ideal pentru cultura fungică.

DIY/ Trucuri de frumusețe pentru un TEN PERFECT

Cum să fii mai ÎNDRĂZNEAȚĂ în dormitor. Pune-ți în practică fanteziile erotice

SECRETELE oamenilor care arată mai TINERI decât sunt în realitate

Mai mult, un studiu desfășurat în anii trecuți a relevat faptul că lenjeria de pat veche de aproximativ 10-20 de ani a avut până la 16 specii de ciuperci. Rezultate similare au rezultat și dintr-un studiu realizat pe pernele din pene.

Foto: Pinterest.com

Contaminarea fungică a lenjeriilor de pat nu este singura problemă atunci când vine vorba de spălarea acestora. De asemenea, împărțiți patul cu microbi străini care pot include animale, polen, sol, scame, acarieni și fecale.

Toată această mizerie în pat poate duce la probleme de alergie, deoarece dormi atât de aproape de ea și, prin urmare, sunteți forțați să o respirați pe tot parcursul nopții.

13 moduri prin care poţi SPARGE GHEAȚA într-o conversaţie

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

Ţara care vrea INTERZICEREA shaormei. Vezi de ce

Dacă observați că începeți să tușiți sau să strănutați în pat, este probabil timpul pentru o spălare. Așternuturile murdare pot duce la aceste tipuri de reacții alergice și alte probleme de sănătate.

Deci, la cât timp ar trebui să-ți speli lenjeria de pat?

Potrivit lui Tierno, toată acumularea de germeni și alți microbi atinge un nivel semnificativ în aproximativ o săptămână. Mai ales dacă împărțiți patul.

Foto: Pinterest.com

Două săptămâni de somn pe așternuturi murdare sunt suficiente pentru a face pe cineva un pic bolnav – mai ales dacă suferiți de astm sau de alte alergii – deci Tierno recomandă să le spălați săptămânal.

Alergiile se numără printre primele zece cauze principale ale bolilor cronice din S.U.A. Mai mult de 50 de milioane de persoane suferă de acestea în fiecare an.

Reţeta miraculoasă care te scapă de grăsimi şi toxine

15 GREȘELI tipice pe care le facem când spălăm haine

Ce ne transmit PICIOARELE despre sănătatea noastră?

Un alt factor care trebuie luat în considerare de persoanele care împărtășesc patul cu animalele de companie este că se deschide o întreagă nouă lume de germeni și microbi.

Foto: Pinterest.com

Deci, practic, spălați așternuturile o dată pe săptămână. Deci, indiferent cât de curat și fără sudoare sunteți, spălați lenjeriile de pat. Veți preveni îmbolnăvirea printr-o igienă simplă.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro