REVIEW

15 GREȘELI tipice pe care le facem când spălăm haine

Foto: brightside.me

Ți s-a întâmplat de multe ori ca bluza preferată să se decoloreze la spălat astfel încât a trebuit să te desparți de ea? Sau pantalonii pe care îi aveai de mult timp, etalon în privința greutății tale, să fie distruși în urma splărării la mașina de spălat? Ei, bine, din grabă sau uneori din neștiință, cu toții avem momente în care facem greșeli atunci când spălăm hainele.

Pentru a nu mai trece prin astfel de experiențe, iată principalele sfaturi de spălare a hainelor enunțate de cei de la BrightSide.me

1. Sortare greșită

În afară de a lua în considerare culoarea hainelor, trebuie să fii atent și la tipul de textile pe care le speli. De exemplu, fetrul (polarul) trebuie spălat separat, iar prosoapele nu trebuie amestecate cu haine din fibră sintetică.

2. Curățarea petelor în mod greșit

Nu fii surprinsă dacă găsești o gaură într-o haină dacă ești obișnuită să cureți petele frecându-le energetic. Petele, de orice natură, trebuie spălate gentil. Cel mai bun mod de a preveni crearea găurilor este să pui o bucată de material alb peste pată și să o lași la înmuiat înainte de spălat.

Hainele noi trebuie splălate înainte de a le purta?

3. Folosirea de detergent în exces

Detergentul pudră nu este așa ușor de folosit. Când folosești prea mult, poate ieși prea multă spună care adună mizerie în diferite părți ale hainelor cum ar fi gulerele cămășilor. Asta rezultă în haine și mai murdare decât la început.

Foto: brightside.me

4. Ignorarea fermoarelor

Hainele cu fermoar trebuie închise înainte de spălare pentru că dinții fermoarelor pot zgâria alte haine și slăbi materialul.

5. Ignorarea nasturilor

Hainele care se închid cu nasture trebuie întotdeauna deschise. În caz contrar, nasturii se pot rupe, iar hainele capătă un aspect neîngrijit.

Ai APLICAȚIA LANTERNĂ pe telefon? Vezi de ce trebuie să o dezinstalezi IMEDIAT

Care este starea ta de sănătate în funcție de CULOAREA urinei. Când trebuie să te îngrijorezi?

6. Folosirea de înălbitor în exces

Albitul hainelor prea des reduce durabilitatea materialului. O alternativă la înălbitor este fierberea hainelor. Aceasta se poate face pur și simplu într-o oală mai mare cu două picături de zeamă de lămâie.

7. Spălatul costumelor de baie în mașina de spălat

Hainele din fibre sintetice de genul costumelor de baie sau a șorturilor de sport din spandex, trebuie spălate în apa rece cu mâna.

Foto: brightside.me

8. Pauza mașinii de spălat

Mulți cred că este mai bine pentru mașina de spălat dacă îi dai o pauză între ciclurile de spălare ca să nu “epuizezi” sistemul. Asta e o impresie eronată, pentru că folosind mașina de spălat fără întrerupere pentru toate ciclurile de care ai nevoie de fapt reduce consumul de electricitate din moment ce mașina folosește căldura rămasă înăutru în mod eficient pentru a încălzi mai departe apa.

TERAPIA cu APĂ, unul dintre secretele medicinei tradiționale japoneze. Cum funcționează

Ce PREȚ are oja folosită de 28 de ani de Regina Elisabeta

9. Folosirea unui singur ciclu pentru spălatul pernelor și a păturilor

Dacă speli perne din fulgi și pături în mașina de spălat, folosește două cicluri unul după celălalt. Mai întâi pernele din fulgi – care rețin spumă, și pe urmă păturile împreună cu pernele mai departe, ca să poți profita de aceeași cantitate de detergent.

10. Spălarea hainelor fără sortare

Sortarea hainelor nu are numai scopul de la nu colora haine albe din greșeală, sau de a spăla hainele la o temperature nepotrivită, ci și ușurarea sortării de după spălat pentru agățat la uscat. Sortează-le înainte de spălate pe categorii – lenjerie cu șosete și cearceafuri și separate haine normale.

Produsele COSMETICE pe care este bine să le ții în FRIGIDER

HOROSCOPUL PĂRINȚILOR: Cum îţi îngrijeşti copilul în funcţie de zodie

11. Spălatul prea multor haine deodată

Dacă încarci mașina cu prea multe haine deodată, se poate strică foarte ușor de la greutate. Indicația de 5 kg de haine per ciclu de spălat nu este doar o sugestie, dar o regulă foarte bună de urmat pentru a avea o mașină de spălat funcțională mai mult timp.

12. Folosirea balsamului de rufe pentru prosoape

Combo-urile chimice din balsamul de rufe reduce puterea de absorbție a apei de către prosoape. De asemenea, prosoapele rețin foarte mult din chimicalele balsamului pentru rufe ceea ce pe termen mai lung le dă o senzație de uleioase.

13. Spalatul greșit al gecilor și al hanoracelor

Pentru a preveni umplutura/puful din a-și pierde structura, poți pune 3 mingi de tenis in mașina de spălat. Te vor ajuta și să scapi de spuma în exces.

Foto: brightside.me

14. Folosirea detergentilor foarte scumpi

Multi detergenti de pe piață au ingrediente care pot fi substituite foarte ieftin: sare, care fac hainele să pară mai luminoase, cretă, care ajută la eliminarea petelor, săpun care albețște și scote pete, suc de lămâie, care face hainele mai moi și frumos mirositoare.

Exerciții fizice simple care îți vor îmbunătăți considerabil viața sexuală

Cum fac sex italienii. Practica bizară care îi face să fie unici în lume!

Nutriţioniştii avertizează: aceste alimente îţi taie pofta de sex !

15. Nu te preocupă întreținerea mașinii de spălat

Este foarte important să ai grijă de mașina de spălat. Ține minte că, în multe cazuri, compartimentele pentru detergent sunt detașabile. Pe măsură ce detergentul lasă reziduuri, trebuie curățate. Nu închide ușa mașinii de spălat după spălare, las-o să se usuce. O dată pe an, programează un ciclu de spălare doar cu apă și oțet. Acest lucru va preveni multe probleme pe care le poți avea în timp cu mașina ta.

Foto: brightside.me

Comentarii: