NUTRITIE

Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE

Te-ai săturat de clasicele pastele bolognese sau carbonara sau pur si simplu vrei sa incerci si altceva? Iata 3 retete pentru sosurile de paste care te vor surprinde prin gustul lor desavarsit.

Recomandarea de astazi vizeaza atat combinatii ale ingredientelor clasice (rosii, bacon, branzeturi), dar si ingrediente inedite (pesto cu portocale, capere si menta sau avocado si lamaie). Daca omiti baconul din prima reteta, poti transforma aceasta reteta in cel mai bun preparat vegetarian.

Paste cu sos de rosii, bacon si menta

Pentru cei care isi doresc un preparat delicios, care sa includa insa si proteina de origine animala, iata mai jos o reteta extrem de usor depreparat, al carei timp de preparare este sub 60 minute.

Ingrediente:

  • 400g spaghete,
  • 3 linguri capere in otet, o m
  • ana frunze menta rupte,
  • 500g rosii ,
  • 4 catei usturoi zdrobiti,
  • 200g bacon taiat bucatele,
  • 1 ceapa rosie tocata,
  • ulei de masline,
  • parmezan pentru servire.

15 GREȘELI tipice pe care le facem când spălăm haine

De ce ar trebui să-ţi deschizi propria afacere: 10 motive pentru ‘a-ţi lua viaţa în propriile mâini’

Slăbire prin înfometare? Nici gând! Iată alimentele care te ajută să mănânci MAI PUȚIN

Metoda de preparare:

Caleste ceapa intr-o lingura de ulei incins, timp de 2-3 minute. Apoi dauga si baconul si gasteste-le impreuna inca 4-5 minute, pana cand baconul se prajeste bine. Scoate totul pe o farfurie si indeparteaza grasimea in exces cu un servetel de hartie. Adauga inca 2 linguri de ulei de masline in aceeasi tigaie si parajetse in el usturoiul, apoi scoate-l.

Taie rosiile in jumatati si scoate-le semintele si sucul. Toaca pulpa in cubulete si gateste-o in uleiul aromat cu usturoi, timp de 5-6 minute. Adauga peste rosii si baconul, si ceapa calita, capere si frunzele de menta. Lasa-le sa se gateasca impreuna timp de 5 minute.

Fierbe pastele, scurge-le si pune-le in aceeasi tigaie impreuna cu 2-3 linguri din apa in care au fiert. Amesteca bine si serveste cu parmezan ras.

CITEȘTE ȘI: Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE

Spaghete cu sos de avocado si busuioc

O reteta vegetariana delicioasa, extrem de usor de preparat si al carei timp de preparare este sub 30 minute.

Ingrediente:

  • sare,
  • o mana frunze busuioc,
  • 75 ml ulei de masline,
  • 2 catei usturoi,
  • suc de la 2 lamai,
  • 5 avocado,
  • 400 g spaghete,
  • parmezan pentru servire

Bebelusii se odihnesc MULT MAI BINE dacă NU dorm cu părinții / STUDIU

Cine va da lovitura în această vară: Vezi dacă ești zodia norocoasă

Fiii lui Donald Trump au lansat un lanţ de hoteluri American Idea, bazate pe ideea din campania tatălui

Metoda de preparare:

Pune pastele la fiert. Intre timp, curata avocado si taie-le incubulete. Paseaza-le cu un blender impreuna cu suc de lamaie, usturoi, ulei, busuioc si sare. Scurge pastele si adauga peste ele sosul cu avocado si 1-2 linguri din apa in care au fiert. Amesteca bine si serveste cu parmezan ras.

CITEȘTE ȘI : 7 întrebuințări neașteptate ale oțetului de măr

Paste cu pesto de portocale si vinete

O reteta vegetariana inedita prin combinatia ingredientelor folosite, dar care este extrem de usor de preparat si al carei timp de preparare este sub 60 minute.

Ingrediente:

  • 50g capere,
  • 80g busuioc proaspat tocat,
  • 200g migdale fara coaja,
  • 3 portocale curatate si tocate,
  • 150g ricotta,
  • 1 catel usturoi,
  • 400g paste (linguini), 240ml ulei
  • de masline,
  • sare,
  • 1 vanata,
  • piper.

Detaliile pe care femeile NU LE STIU despre SEX

Dormi des pe PARTEA DREAPTĂ? Vezi ce implicații asupra sănătății tale are acest obicei

Oraşul ideal unde NU există bani, religie sau politică. Unde se află acest loc

Metoda de preparare:

Taie vanata in felii groase de 1 cm, presara sare peste acestea si lasa-le asa timp de 40 de minute, apoi clateste-le bine si usuca-le pe servetele de hartie.

Paseaza intr-un blender portocalele curatate, frunzele de busuioc, migdalele, sare, piper, caperele si 60ml de ulei.

Prajeste feliile de vinete in restul de ulei incins la foc mediu, pana cand se rumenesc. Taie-le in fasii.

Fierbe pastele si pregateste un bol frecand peretii lui cu un catel de usturoi. Adauga ricotta, vinetele prajite, 2-3 linguri de pesto cu portocale si 1 lingura din apa in care au fiert pastele.

Scurge pastele si pune-le fierbinti peste restul ingredientelor. Amesteca bine si presara deasupra parmezan ras.

Poftă bună!

Comentarii: