LIFESTYLE

Bebelusii se odihnesc MULT MAI BINE dacă NU dorm cu părinții / STUDIU

Cu cat sunt separati mai devreme cei mici de parinti pe durata noptii, cu atat vor reusi sa se odihneasca mai bine, arata un nou studiu realizat de cercetatorii americani ce contravine recomandarilor Academiei Americane de Pediatrie, noteaza cnn.com.

Pentru a ajunge la aceasta constatare, cercetatorii au analizat prin intermediul unui sondaj de opinie efectuat in randul a 230 de mame modul in care acestea obisnuiesc sa isi puna la somn copiii.

Noile recomandari ale cercetatorilor, care incurajeaza parintii sa isi adoarma copiii in camere separate pentru a beneficia de perioade de somn mai lungi pe durata noptii, contravin parerilor expertilor pediatrici. Acestia din urma recomanda ca sugarii sa doarma pana la varsta de sase luni in aceeasi camera cu parintii, in special pentru a preveni decesul prematur care poate aparea la infanti in timpul somnului.

“In timp ce exista dovezi clare de a recomanda parintilor sa isi adorma sugarii in aceeasi camera pentru a le putea monitoriza somnul, aceste recomandari nu mai sunt valabile dupa varsta de 6 luni, avand in vedere ca sindromul mortii subite la sugari are loc cel mai adesea intre prima si a patra luna de viata,” declara Dr. Ian Paul, medic pediatru si autorul principal al studiului.

Somnul întrerupt al celor mici, impact major asupra stării de sănătate

Autorii studiului au constatat ca somnul intrerupt al celor mici poate avea un impact major si asupra nivelului de stres ce poate afecta sanatatea mintala a acestora.

Ce trebuie sa stii despre TOALETA NOU NĂSCUTULUI

Cum să-l înveți pe cel mic să facă la oliță în 3 zile

Ingredientul din PUFULEȚI despre care nimeni nu vorbeşte

Somnul intrerupt al sugarului a fost, de asemenea, asociat cu aparitia unor probleme comportamentale in randul celor mici, precum si a riscului crescut pentru declansarea obezitatii pe toata perioada copilariei.

Foto: Pinterest.com

Unii experti sunt de parere ca invatarea celor mici sa dorma separat de parinti ii poate ajuta sa previna aparitia anxietatii cauzate de separare, atunci cand aceasta are loc mai tarziu in perioada copilariei, mai adauga Dr. Paul.

Diferentele dintre participantii la studiu au constat in special in durata de odihna a copiilor: sugarii care au dormit separat de parinti au avut o rutina sanatoasa de somn si au adormit inainte de orele 20:00, in timp ce copiii care imparteau aceeasi camera cu parintii s-au odihnit mult mai putin.

Cum să-ți îngrijești părul în timpul SARCINII

Îți lași bebelușul să se joace pe smartphone sau tabletă? Iată CE se poate ÎNTÂMPLA

Motivele sunt diferite, sunt de parere cercetatorii: parintii tind sa aduca copiii in pat cu ei pe durata noptii, iar acest lucru nu numai ca le ingeuneaza buna odihna, dar ii si predispune riscului sufocarii.

Este posibil ca acestia sa se fi odihnit mai putin numai din simplul fapt ca parintii observau cand sunt treji si reactionau prin acordarea atentiei in mod inutil si nenecesar, constata Dr. Paul.

Foto: Pinterest.com

Sugarii de la patru la 12 luni trebuie sa se odihneasca intre 12 si 16 ore per total pe zi, iar nou-nascutii pot dormi mai mult de atat, sunt de parere specialistii Acamediei Americane de Pediatrie.

Antidoturi naturale pentru dezechilibrele hormonale

5 BĂUTURI digestive pe care trebuie să le servești după o masa copioasă

“Este normal ca sugarii sa doarma in primele luni in aceeasi camera cu parintii pentru a beneficia de monitorizarea constanta a somnului lor. Insa, in loc sa schimbam recomandarile expertilor Academiei Americane de Pediatrie, sunt de parere ca ar trebui sa revizuim informatiile pe care le avem de pe urma studiilor efectuate pe aceasta tema pentru a putea da orientari mult mai bune parintilor care obisnuiesc sa doarma impreuna cu cei mici pe o perioada mai lunga decat este necesar, riscand sa le puna viata in pericol,” conchide Dr. Rachel Moon, profesoara de pediatrie in cadrul Universitatii din Virginia si coautoare a recomandarilor inaintate de Academia Americana de Pediatrie.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: