MOMS

Îți lași bebelușul să se joace pe smartphone sau tabletă? Iată CE se poate ÎNTÂMPLA

Foto: Pinterest.com

 

Somnul este un element esenţial pentru dezvoltarea sănătoasă a unui copil. Deși nu fără proteste din partea noastră, nu degeaba bunicii noştri ne obligau să dormim la prânz!

Chiar dacă vremurile au evoluat, un bebeluș sau un copil mic au nevoie de aceeași perioadă de somn cum aveam și noi la vârsta lor. Prin urmare, sunt cu atât mai importante rezultatetele celui mai nou studiu, realizat de Birbeck University of London, care arată că micuţii, cu vârste cuprinse şase şi 11 luni, care folosesc dispozitive cu ecrane tactile, dorm mai puţin.

La studiu au participat 715 părinţi, care au monitorizat somnul copiilor. S-a aflat că, fiecare oră în care un copil se joacă cu un smartphone sau tabletă înseamnă, în medie, o scădere a duratei somnului cu 15,6 minute. Pe noapte, media ajunge la 26,4 minute, scrie go4it.ro.

Foto: Pinterest.com

Totuşi, cercetările sunt abia la început, iar oamenii de ştiinţă evită să recomande eliminarea totală a smartphone-urilor din portofoliul de jucării al copiilor foarte mici. Aceştia dorm, în medie, 10-12 ore pe zi, iar câteva minute de somn în plus sau minus nu ar trebuie să-i afecteze. „Este prea devreme să facem proclamaţii”, a declarat Dr. Tim Smith, liderul echipei care a realizat studiul.

Copiii monitorizaţi s-au jucat, în medie, 25 de minute cu smartphone-uri sau tablete, iar timpul petrecut dormind s-a redus, tot în medie, cu 6 minute.

Cât TIMP mai putem mânca ouăle de la Paște

TRUCURI pentru A ÎNCĂRCA telefonul rapid

La ce folosește adâncitura de pe fundul sticlelor de vin?

Ochelarii de VEDERE pentru primăvara-vara 2017/ Pentru EA

Un alt studiu, realizat de aceeaşi echipă, a arătat că dispzotivele cu ecrane tactile aduc şi beneficii atunci când sunt folosite de copii. Acestea accelerează dezvoltarea psiho-motorie a acestora.

Ce trebuie sa stii despre TOALETA NOU NĂSCUTULUI

Cum să-l înveți pe cel mic să facă la oliță în 3 zile

Ingredientul din PUFULEȚI despre care nimeni nu vorbeşte

Totuşi, cercetătorii spun că jucăriile tradiţionale nu trebuie înlocuite cu smartphone-uri şi tablete, iar timpul în care cei mici folosesc aceste dispozitive electronice trebuie redus.

American Pediatricians Association le-a recomandat părinţilor de copii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani să nu îi lase să se joace cu smartphone-uri şi tablete mai mult de o oră pe zi.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: