LIFESTYLE

La ce folosește adâncitura de pe fundul sticlelor de vin?

Foto: Instagram.com

 

Atunci când ai cumpărat o sticlă de vin sau când ai băut-o alături de prieteni, cu siguranță ai observat că fundul acestora este diferit faţă de alte sticle.

Fundul sticlelor de vin este diferit faţă de alte sticle, acestea având o mica “împingere spre interior”. Numele dat acestei gropițe se numește punt. Aceasta are mai multe foloase, mai ales pentru iubitorii de vin.

În primul rând, ea face ca servirea vinului să se facă mai ușor. Ținând sticla din partea de jos, așa cum o fac chelnerii în restaurantele de lux, adâncitura este locul perfect pentru degetul mare de la mână.

Adâncitura din fundul sticlei de vin reține sedimentele din băutură. Unghiul acesteia creează un spațiu îngust, unde sedimentele sunt colectate, în apropierea bazei. Astfel, sedimentele nu se mai pot amesteca din nou în vin.

NU mai consumaţi aceste legume crude! Sunt TOXICE

3 CONDIMENTE care STIMULEAZĂ DIGESTIA

Alimentul din DIETA JAPONEZĂ care te ajută să slăbești chiar și 2 kilograme pe zi

Dieta IDEALĂ după Paște. Slăbești mâncând OUĂ FIERTE


De asemenea, ajută vinul să se răcească mai repede. Punt-urile măresc suprafata de contact între sticla si vin. Acest lucru ar putea face ca vinul din interiorul sticlei să se răcească mai repede.

Ce trebuie sa stii despre TOALETA NOU NĂSCUTULUI

Cum să-l înveți pe cel mic să facă la oliță în 3 zile

Ingredientul din PUFULEȚI despre care nimeni nu vorbeşte


Îl ajuta sa fie mai rezistent la presiune. O poveste spune ca, in timpul cele mai vechi timpuri, cand sticlele erau de proastă calitate, aceste adâncituri puternice ajutau vinurile spumante să reziste mai bine la presiune.

Comentarii: