MOMS

Cum să-ți îngrijești părul în timpul SARCINII

Foto: Pinterest.comNutrafol.com

Pe perioada sarcinii părul suferă o serie de modificări, poate deveni tern, se poate rupe foarte uşor şi se poate îngrăşa foarte repede.

Este foarte important ca femeia însărcinată să aibă grijă de ea, să ştie ce este bine pentru ea şi ce nu. Succesul constă în informarea pe tot parcursul sarcinii.

Specialiştii spun că pe perioada sarcinii scalpul devine sensibil, iar părul mult mai uscat. Totodată, poate apărea un dezechilibru în ceea ce priveşte secreţia de sebum, fie în sensul hiperproducţiei, ce duce la o îngrăşare mai rapidă a rădăcinei, fie sub forma unei producţii deficitare, ce va duce la un scalp sensibil si păr uscat.

Părul în timpul sarcinii

În această perioadă femeile însărcinate vor constata că lungimea părului va stagna, în sensul că acesta va crește mult mai freu decât înainte. Se poate întâmpla ca în această perioadă unele femei să piardă din strălucirea părului, textura acestuia fiind schimbată. Însă, acest lucru se întâmplă doar pe perioada sarcinii, după naștere părul îşi va recăpăta frumuseţea.

Părul după sarcină

Odată ce a venit pe lume minunea mult aşteptată, organismul încearcă să (re)devină la formele de dinainte. Astfel, şi părul va începe să crească. Căderea acestuia va fi mai intensă pentru că timp de 9 luni de sarcină nu a căzut aproape deloc, iar imediat după nastere va avea tendinţa să recupereze perioada pierdută, acest lucru fiind oarecum şocant pentru mămică. Este însă un lucru normal deoarece părul începe să se regenereze.

Bangles, brățările must-have în 2017

Trendurile metalice, obligatorii în 2017

Ce TIPURI de sex urăsc femeile

Ce NU știai despre Melania Trump

Îngrijirea părului pe perioada sarcinii și după sarcină

Alimentaţia joacă un rol deosebit, poate chiar mai mare decât de obicei, atunci când femeia este gravidă.

Medicii recomandă stabilirea unei diete bogate în vitamine, calciu, creșterea consumului de fructe şi legume. Atunci când apar alte pofte este normal ca femeia în cauză să nu se abţină şi să mănânce ceea ce doreşte, însă dacă organismului i se dă tot ce are nevoie din surse naturale, cu siguranță diversele pofte, în special cele nesănătoase, vor fi mult reduse.

Ideal ar fi să evitați periile care agasează firul de păr, atunci când părul este ud şi fragil.

Îți lași bebelușul să se joace pe smartphone sau tabletă? Iată CE se poate ÎNTÂMPLA

Ce trebuie sa stii despre TOALETA NOU NĂSCUTULUI

Cum să-l înveți pe cel mic să facă la oliță în 3 zile

Ingredientul din PUFULEȚI despre care nimeni nu vorbeşte

În perioada sarcinii, în privinţa îngrijirii părului, ar trebui să se ţină cont de următoarele:
– aplicarea unor măşti pe bază de uleiuri naturale, precum uleiul de ricin sau cocos, ajută foarte mult la hidratarea firului de păr;
– alimentaţia să fie cât mai bogată în vitamine, calciu, potasiu şi a se încerca pe cât de mult posibil evitarea sucurilor carbogazoase (ceea ce de altfel este indicat și pentru sănătatatea fătului);
– relaxare din plin;
– utilizarea unor şampoane şi balsamuri tonice şi fortifinte ce conţin biotină şi siliciu,

– precauție în utilizarea ustensilelor de păr care pot agasa și mai mult firul deja subțiat.

După perioada de sarcină se poate reveni la trucurile anterioare de îngrijire a părului fără niciun fel de problemă. Chiar dacă acesta a suferit ceva modificări, îngrijindu-l cum trebuie, îşi va reveni la normal.

Care este meniul unei franțuzoiace? Iată secretul datorită căruia își păstrează silueta!

Detox după sărbători. De ce are nevoie organismul de acesta

INCREDIBIL! Tot timpul acesta am gătit GREȘIT cartoful copt. Iată cum se face corect

Care sunt cele trei ALIMENTE pe care TOȚI nutriționiștii le evită

Vopsirea sau nu a părului, dacă eşti însărcinată?

Interdicția de a-ți vopsi părul este una dintre cele mai mari prostii care, din păcate, continuă să fie vehiculată atât în nline, cât și în viața reală. Nu uita! Ești o femeie la fel de normală, doar că mult mai împlinită prin faptul că porți în pântece o minune. Comportă-te normal, ai grijă în continuare de tine, chiar profită de această perioadă deoarece după venirea pe lume a bebelușului timpul nu-ți va mai aparține integral.

Măşti pentru un păr frumos, când eşti însărcinată și nu numai

Măştile naturiste rămân cele mai îndrăgite când vine vorba de îngrijirea şi sănătatea părului, indiferent dacă ești sau nu însărcinată.

Care sunt GREȘELILE pe care TOATE femeile le fac într-o relație

Primele poze OFICIALE din Sezonul 7 al serialului Game of Thrones

Clătite cu zucchini și iaurt grecesc, dulci sau sărate/ MIC DEJUN SĂNĂTOS și HRĂNITOR

Cum să ai cele mai lungi gene

Ulei de cocos și gălbenuș de ou

Un tratament eficient pentru hidratarea firului de păr în cazul în care acesta este casant (se rupe ușor) este cel format din două linguri de ulei de cocos, un gălbenuş de ou şi câteva picături de lămâie. Masca formată se aplică pe păr (se masează scalpul) şi se lasă timp de 40-50 de minute pentru a acționa. Pentru o acțiune mai bună asupra părului și scalpului este indicat să vă acoperiți părul cu un prosop sau cu o cască de duș.

Care este ADEVĂRATUL sens al emoticoanelor utilizate în mod obișnuit

De ce VERIGHETA se poartă pe cel de-al patrulea deget al mâinii stângi?

Machiajul pentru PLEOAPE CĂZUTE. Are efectele unui adevărat lifting

Adormi greu? Te trezești noaptea? Iată la ce boli GRAVE ești expus/ STUDIU

Ulei de ricin și migdale

Uleiul de ricin este recomandat în special atunci când este vorba de o cădere masivă a părului sau când firul de păr este foarte firav și se rupe ușor. Prepară-ți o mască din ulei de ricin în combinație cu ulei de migdale și rezultatele așteptate nu vor întârzia să apară! Se aplică pe părul uscat și las-o să acționeze timp de 60-90 de minute, apoi se clătește bine.

Succes! 

Comentarii: