NUTRITIE

Detox după sărbători. De ce are nevoie organismul de acesta

Curele de detoxifiere după sărbători vizează eliminarea din organism a tuturor toxinelor acumulate de-a lungul meselor bogate din timpul zilelor de Sărbătoare. Fiecare celulă vie, funcţională din corpul nostru trebuie să se debaraseze de deşeuri, de aceea, e nevoie ca, din când în când, să le laşi să se odihnească, pentru a le menţine în formă.

Aceste pauze sunt necesare, din cauza că regimul de viaţă sedentar, alimentaţia bogată în grăsimi, mediul poluat şi stresant încetinesc evacuarea naturală a toxinelor din organism.

Consecinţele vizibile sunt oboseala, părul tern, tenul lipsit de strălucire, unghiile casante, digestia grea, picioare dureroase. Toate aceste manifestări variază de la persoană la persoană şi în funcţie de modul de viaţă.

Pentru a restabili echilibrul, trebuie să stimulezi la intervale regulate de timp, organele care trebuie să elimine deşeurile. Pentru aceasta, nu trebuie să faci nimic mai mult decât să ţii o cură alimentară specială, de detoxifiere.

Cele mai simple coafuri pentru păr scurt, recomandate de hair-styliști în 2017

Cât TIMP mai putem mânca ouăle de la Paște

TRUCURI pentru A ÎNCĂRCA telefonul rapid

Cea mai practică şi mai frecvent folosită cură de detoxifiere este cea de după sărbători, petreceri, când toţi oamenii obişnuiesc să abuzeze de mâncare şi băutură. După porţii mari de dorb, friptură de miel, pască şi vin roşu, e o idee bună să treci la un regim alimentar mai „light”.

O altă variantă de cură de detoxifiere este mono-dieta, care durează câteva zile. Aceasta constă în a te hrăni cu un singur fruct sau o singură legumă, toată ziua. Riscul e să rămâi dezgustată pentru tot restul vieţii de cireşe, struguri sau căpşuni, dar tehnica permite ca metabolismul tău să ia o pauză.

Versiunea extremă a curei detox este postul negru. Acesta este şi cel mai eficace, dar şi cel mai puţin indicat de specialişti. Pentru a avea energie, organismul e obligat să ardă deşeurile, grăsimile, dar şi vitaminele şi mineralele din corp. Pentru un astfel de post, condiţia obligatorie este ca persoana în cauză să fie sănătoasă tun şi să nu depună mult efort în ziua respectivă.

La ce folosește adâncitura de pe fundul sticlelor de vin?

Ochelarii de VEDERE pentru primăvara-vara 2017/ Pentru EA

Nu trebuie să ţii post negru însă, pentru a scăpa de toxine! E de ajuns să treci la un regim alimentar deosebit, să iei mese mai frugale, din care să scoţi următoarele alimente:carnea de orice fel, dar mai ales cea roşie, lactatele, lipidele saturate, dulciurile,  cafeaua și alcoolul.

Recomandări: bea un pahar cu apă călduţă şi lămâie stoarsă dimineaţa, pe stomacul gol. Aceasta infuzie permite reechilibrarea balanţei între substanţele acide şi cele bazice şi ameliorează asimilarea alimentelor.

Bea multă apă, ceaiuri şi consumă cât mai multe fructe şi legume. Cele mai recomandate sunt anghinarea, ridichile, sparanghelul, prunele, smochinele, perele, fragii, cireşele şi strugurii. Ierburile aromatice au şi ele un rol important: indicat e să consumi arpagic şi busuioc.

În această perioadă, e obligatoriu să te laşi de ţigări, dacă fumezi! Fă cât mai mult sport: activitatea fizică e esenţială, pentru că te ajută să transpiri şi să elimini astfel toxinele. În acelaşi scop, poţi merge şi la saună sau la şedinţe de hidroterapie.

Cum identifici MIEREA CONTRAFĂCUTĂ

OTRAVA care se vinde la liber în marile magazine. Culmea, românii chiar apreciază acest produs!

Până acum, am tăiat GREȘIT avocado. Iată cum se taie corect

Cura de detoxifiere este un lucru minunat pe care îl poţi face pentru organismul tău, însă nu trebuie să abuzezi! Ideal este să ţii o asemenea cură de două până la patru ori pe an, nu mai mult.

Regimurile detox sunt concepute să dureze între câteva zile, până la două săptămâni, astfel încât organismul tău să se refacă, apoi îşi va cere drepturile şi va fi nevoie să te întorci la alimentaţia bazată pe proteine şi lipide.

Comentarii: