LIFESTYLE

Mutaţiile genetice care îţi pot da superputeri / STUDIU

De la culoarea ochilor la sex, ne naştem cu gene care determină totul. Ba mai mult, unii dintre noi vin pe lume cu mutaţii genetice care duc la abilităţi ieşite din comun, scrie thescienceexplorer.com.

1. Gust

Studiile demonstrează că aproximativ 25% dintre noi avem abilitatea de a simţi gusturile mult mai intens, în special cele amare. Cercetătorii consideră că această capacitate a fost dezvoltată cu mii de ani în urmă, ca o modalitate de a evita plantele potenţial otrăvitoare, care au, de obicei, gust amar.

2. Flexibilitate

Cei care sunt afectaţi de sindromul Marfan au o mutaţie care afectează ţesutul conjunctiv. Aceasta le oferă oamenilor abilitatea de a se îndoi în toate direcţiile posibile. Semnele acestei afecţiuni includ braţe, picioare şi degete lungi, coloană vertebrală curbată şi un corp înalt şi subţire. De asemenea, persoanele cu această afecţiune pot prezenta complicaţii grave de sănătate, care afectează inima, ochii, vasele de sânge şi oasele.

Cum scapi de epuizarea şi conflictele de la muncă: Sfaturi esenţiale

Transpiraţia excesivă. Ce remedii naturiste sunt și EFICIENTE

Care sunt regulile ELEMENTARE de BUN SIMȚ pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

3. Viteză

Mutaţiile din gena ACTN3 sunt asociate cu capacitatea de a alerga rapid. ACTN3 produce alfa-actinina3, o proteină responsabilă pentru fibrele musculare puternice, ce ne ajută în procesul de alergare. Cercetările arată că persoanele care posedă un nivel ridicat al acestei proteine ​​au capacitatea de a-i depăşi pe ceilalţi.

Foto: sciencefiction.com

4. Rezistenţă la otravă

Oamenii dintr-un oraş micuţ din Argentina au moştenit o mutaţie genetică ce îi face rezistenţi la otrăvirea cu arsenic. Cercetătorii cred că acest fenomen se datorează faptului că apa satului a fost poluată natural cu arsenic. Oamenii din această comunitate au convingerea că posedă gena AS3MT, care îi ajută să elimine toxinele mult mai repede decât o persoană obişnuită.

Ai probleme cu spatele? Iată modalitățile pentru a scăpa de dureri

Ce ţară europeană vrea să limiteze accesul femeilor la PASTILA de a doua zi

Te-ai săturat să fii fată cuminte? Poziţii pentru partide sălbatice

5. Rezistenţă la grăsime

Incapacitatea de a câştiga în greutate poate fi un vis pentru mulţi oameni, dar realitatea este alta. Sindromul MDP împiedică stocarea grăsimilor sub piele. În schimb, se depune în sânge şi duce la diabet, dar şi la alte complicaţii.

Comentarii: