REVIEW

Ce ţară europeană vrea să limiteze accesul femeilor la PASTILA de a doua zi

 

Camera inferioară a Parlamentului din Polonia a aprobat un proiect de lege prin care se va limita accesul la contracepţia de urgenţă, cum ar fi aşa-numitele „pastile de a doua zi”.

Guvernul conservator susţine că vânzarea pilulei contraceptive de urgenţă numai pe bază de reţetă va fi în beneficiul femeilor, pentru că medicii vor avea ocazia să verifice sănătatea femeilor înainte de a prescrie medicamentul, potrivit Mediafax.

Pe de altă parte, organizaţiile pentru apărarea drepturilor femeilor subliniază că metodele de contracepţie de urgenţă sunt sigure – sunt disponibile fără reţetă în majoritatea statelor membre UE – şi că proiectul de lege poloneză vizează să restricţioneze opţiunile femeilor în cazul unei sarcini nedorite.

Locul din România cu ZERO radiaţii şi poluare

GREȘELI comune care îți MĂRESC factura la curent

Oboseală? Cum îți refaci RAPID rezervele de energie

Anul trecut, în Polonia au avut loc proteste masive după ce Guvernul a promovat un proiect de lege privind interzicerea totală a avortului. Actul normativ a fost retras în cele din urmă.

Polonia incriminează deja avorturile, cu excepţia situaţiilor de viol, incest, a malformaţiilor grave sau a celor în care viaţa mamei este pusă în pericol. În practică, însă, unii medici refuză să opereze chiar şi avorturile considerate legale, astfel că poloneze care vor să facă întrerupere de sarcină ajung să meargă chiar şi până în Germania sau alte ţări învecinate sau să-şi comande din străinătate pastile pentru avort medicamentos.

CUM să te simţi în largul tău în timpul partidei de sex

„Ucigaşul” ascuns în dormitor. Cel mai PERICULOS tip de sex!

Acestea sunt cele mai periculoase țigări: Riscul de CANCER e extrem de mare

Foto: Pinterest.com

Comentarii: