LIFESTYLE

GREȘELI comune care îți MĂRESC factura la curent

 

Sunt unele lucruri pe care multe persoane le fac, fără a ști că din cauza lor vor fi nevoite să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a plăti curentul. Pentru a reduce cheltuielile lunare, evită să faci anumite greșeli care îți cresc factura la curent.

Folosești aparate electrocasnice vechi

Electrocasnicele au o anumită durată de viață. La un moment dat, când nu mai funcționează așa cum trebuie, vor consuma mai mult curent. Drept urmare, factura pentru energie electrică va fi mult mai mare decât în mod obișnuit. Așa că, dacă ai, spre exemplu, o mașină de spălat mai veche, este posibil să nu mai funcționeze așa cum trebuie.

De asemenea, majoritatea produselor electrocasnice mai vechi sunt proiectate pentru a consuma mai multă energie electrică. Mașinile de spălat rufe, de exemplu, au o durată de viață de aproximativ 8 ani. Dacă mașina ta de spălat este mai veche, atunci poate este momentul să o schimbi.

Lucrurile care îţi influențează în mod INCONȘTIENT comanda la restaurant

Controversă în jurul noii jucării la modă,”Spinner”. Îi calmează sau nu pe cei mici?

Evită consumul în stand-by

Știai că unele aparate electrocasnice pot consuma energie chiar și atunci când nu sunt pornite? Este indicat ca atunci când pleci de acasă să scoți din priză aparatele care nu sunt folosite. Asta pentru că ele consumă curent deși nu sunt pornite. Aparatele care au leduri sau ceas se încadrează în această categorie. Așa că, data viitoare când pleci de acasă, scoate din priză televizorul, cafetiera, cuptorul cu microunde, cuptorul electric și orice alt aparat care are leduri.

Folosești becuri incandescente

Becurile incandescente consumă mai multă energie decât becurile economice. Mai exact, acestea consumă de până la cinci ori mai mult curent comparativ cu cele economice.

Poziţii ”pe la SPATE” care îi înnebunesc pe bărbaţi

Te înroşeşti după ce consumi alcool? Iată DE CE!

Zodiile care au cel mai frumos CARACTER

De aceea, pentru a reduce costurile energiei electrice, este recomandat să eviți becurile incandescente. Și becurile LED sunt recomandate. Acestea, la fel ca becurile economice, au o durată de viață mai mare, chiar dacă, inițial, prețul lor de achiziție este mult mai mare. Pe termen lung însă, atât becurile economice, cât și cele pe LED sunt soluții avantajoase din punct de vedere financiar.

Comentarii: