LIFESTYLE

Locul din România cu ZERO radiaţii şi poluare

Salina Slănic este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare exacavata fiind de 2.9 milioane de metri cubi si detine cel mai pur aer de pe planeta, lipsit aproape complet de radiatii si poluare.

Aflata la aproximativ 100 de kilometri de Bucuresti si 44 km de Ploiesti, statiunea Slanic este o destinatie recunoscuta pentru activitatea balneoturistica inca din anul 1853, cand a fost declarata statiune turistica de interes national.

Salina Slanic, din statiunea cu acelasi nume din Prahova, detine cateva superlative importante.

Printre superlativele Salinei Slanic, cel mai important obiectiv turistic, dar si de sanatate din statiune, se numara un volum imens de sare excavata, care a dus la crearea unor cavitati cu volume gigantice, respectiv 14 camere cu profil trapezoidal avand circa 80.000 de metri patrati, notează mediafax.ro.

 

Semnele care indică o ACIDITATE mare în corp

Angelina Jolie, terapie controversată la o clinică misterioasă din Suedia / GALERIE FOTO

Asta e noua senzaţie a verii 2017: O să te îndrăgosteşti pe loc

Potrivit site-ul dedicat stațiunii, începând cu anul 1943 s-a deschis Mina Unirea cu un număr de 15 camere, toate cu profil trapezoidal. Exploatarea s-a făcut până în 1972, iar de atunci este destinată circuitului turistic și tratamentului medical sub supraveghere.

Adâncimea maximă a minei este de 217m, iar camerele sale în formă trapezoidală măsoară 55m înălțime, suprafața totală a minei fiind de aproximativ 80.000 mp.

Înălțimea unei săli este de 70 m, iar circuitul se desfășoară în jurul enormului pilon ce susține mina. Se pot admira basoreliefurile înfățișându-l pe Mihai Viteazul sau statuile lui Eminescu, Decebal, Traian (Sala Genezei) și te poți reculege ca într-o imensă catedrală.

Uruguay, prima țară în care se poate fuma MARIJUANA oriunde doriți

S-a aflat! Pasiunea SECRETĂ a soției președintelui Iohannis /GALERIE FOTO

Mădălina Ghenea, apariţie în public la nici două luni după ce a născut!

 

Temperatura constantă de 12 grade C tot timpul anului, umiditatea de 50%, compoziția aerului bogat în ioni de sodiu, presiunea atmosferică cu 18-20 mm coloană de mercur mai mare decât cea de la suprafața solului, lipsa factorilor alergeni crează un microclimat special constituind un mijloc natural de tratare a afecțiunilor respiratorii. Eficiența acestui microclimat a fost descoperită cu peste 100 de ani în urmă.

Tot aici sunt locuri amenajate pentru sport (fotbal, volei). Locul este folosit pentru diverse evenimente sportive (competiții atletice și loc de antrenament pentru loturile sportive), ca sanatorii pentru bătrâni și bolnavi sau ca decor pentru cinematografie.

„Ucigaşul” ascuns în dormitor. Cel mai PERICULOS tip de sex!

Acestea sunt cele mai periculoase țigări: Riscul de CANCER e extrem de mare

Care sunt cele mai PUTERNICE zodii

Situate deasupra Minei Unirea se află două mine: mina Mihai și mina Carol. Mina Mihai este rezervată în exclusivitate concursurilor internaționale de microaeromodele.

Comentarii: