NUTRITIE

Savurează pastele Carbonara de casă mai bune decât în orice restaurant

Carbonara este un sos delicios de gălbenușuri proaspete de ouă, carne de porc bine gătită (de obicei guanciale sau pancetta), brânză rasă și mult piper negru.

CITEȘTE ȘI: Sosurile și condimentele de bază pentru paste

Savurează pastele Carbonara de casă mai bune decât în orice restaurant

Numele sosului este derivat din cuvântul „carbonaro” sau „arzător de cărbune”, care se poate referi la tipul de sobe pe care a fost preparat prima oară acest fel de mâncare, la muncitorii care l-au mâncat pentru prima dată sau chiar la Carbonari, o societate secretă revoluționară care a jucat un rol cheie în încercările timpurii de unificare italiană.

Sosul Carbonara este făcut cu smântână, ouă, brânză parmezan, bucăți mici de bacon și legume, cum ar fi mazărea. Deși pot fi folosite orice fel de paste, spaghetele și linguinele sunt cele mai potrivite pentru acest sos.

Sosul este încălzit timp de câteva minute până când începe să se îngroaşe. Se distribuie apoi peste pastele foarte fierbinți, permițând ouălor să continue să se gătească în timp ce ingredientele se amestecă.

Savurează pastele Carbonara de casă mai bune decât în orice restaurant

Ingrediente:

  • 150 g guanciale
  • 3 bucăți gălbenuș de ou
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • 100 g parmezan/pecorino
  • 250 g paste
  • Sare

Mod de preparare:

Gătiți spaghetele: Fierbeți spaghetele in apa cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj pana al dente. Rezervați puțină apă pentru paste înainte de a le scurge.

Pregătiți Guanciale: În timp ce pastele se gătesc, încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați guanciale și gătiți până devine crocant.

Amestecați ouăle și brânza: într-un castron, bateți ouăle și adăugați pecorino ras.

Combinați totul: adăugați spaghetele scurse în tigaie cu guanciale. Luați de pe foc și turnați rapid amestecul de ouă și brânză, amestecând energic pentru a crea un sos cremos. Dacă sosul este prea gros, adăugați puțin din apa rezervată pentru paste.

CITEȘTE ȘI: Rețeta simplă a pastelor Carbonara, cu puține ingrediente, specifică Italiei

Asezonați și serviți: Asezonați cu sare și piper negru proaspăt măcinat după gust.

Savurează pastele Carbonara de casă mai bune decât în orice restaurant!

Comentarii: