NUTRITIE

Rețeta simplă a pastelor Carbonara, cu puține ingrediente, specifică Italiei

Pastele Carbonara sunt preferatele mele de când am vizitat prima dată Italia. Gustul delicat al acestora mi-a rămas în minte și bineînțeles că după ce am ajuns acasă am încercat rețetă după rețetă pentru a redescoperi acea savoare a pastelor italienești.

Pe internet se găsesc mii de rețete, cu diferite sosuri albe, dar eu vă propun astăzi o rețetă simplă, cu puține ingrediente, specifică Italiei.

Să vedem despre ce e vorba:

CITEȘTE ȘI: Sosurile și condimentele de bază pentru paste

Rețetă simplă a pastelor Carbonara, cu puține ingrediente, specifică Italiei

Ingrediente:

  • 1 pachet spaghete Barilla nr.5
  • 150 g parmezan/ pecorino
  • 3 gălbenușuri
  • Sare, piper
  • 150 g bacon sau guanciale

Rețetă simplă a pastelor Carbonara, cu puține ingrediente, specifică Italiei

Mod de preparare:

Punem apa pentru paste la fiert.

Pastele le fierbem după instrucțiunile de pe ambalaj, adăugând o linguriță de sare în apă.

Cât timp fierb pastele, pregătim sosul.

Tăiem baconul sau guanciale (gușă de porc) fâșii și le punem în tigaie la prăjit.

Lăsăm deoparte carnea și pregătim sosul.

Frecăm gălbenușurile de ou cu un praf de sare și puțin piper măcinat, adăugăm apoi pecorino sau parmezanul și amestecăm bine.

Când pastele au fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj, luăm un polonic din apa de pe ele și turnăm câte puțin peste ouăle bătute, amestecând continuu până se formează un sos lichid.

Strecurăm pastele, le punem în tigaie peste carnea prăjită, iar la final turnăm sosul peste ele.

Mai lăsăm totul pe foc 2 minute, să se lipească sosul de paste.

CITEȘTE ȘI: Pastele Chicken Alfredo- paste pe gustul tuturor

La servire se mai poate presăra deasupra puțin parmezan ras și puțin piper dacă preferați gustul mai condimentat.

Pastele sunt gata, poftă bună!

Comentarii: