SANATATE

Dormi des pe PARTEA DREAPTĂ? Vezi ce implicații asupra sănătății tale are acest obicei

Poziția pe care o ai în timp ce dormi își poate pune amprenta asupra sănătății tale. Spre exemplu, nu este bine să dormi prea mult pe partea stângă, pentru că astfel se va pune presiune asupra inimii. Drept urmare, nu va mai funcționa așa cum trebuie. Află ce se întâmplă dacă dormi des pe partea dreaptă.

Obiceiul de a dormi pe partea dreaptă ajută sistemul limfatic să funcționeze mai bine

Sistemul limfatic ajută organismul să funcționeze mai bine. Asta pentru că are rolul de a elimina toxinele de la nivelul celulelor. Vasul limfatic principal se află pe partea stângă a corpului. De aceea este recomandat să dormim pe partea dreaptă. Astfel, limfa va ajunge cu mai multă ușurință la toate celulele din organism.

Legătura dintre alimente și organe. Cum ne indică natura ce să mâncăm!

Chimia din farfurie. IATĂ cum ARATĂ aditivii alimentari pe care îi mănânci zilnic

Adevărul despre salamul de Sibiu: de ce unele produse sunt ieftine, iar altele sunt foarte scumpe?

Obiceiul de a dormi pe partea dreaptă permite buna funcionare a splinei

Splina este cel mai important organ al sistemului limfatic. Se află pe partea stângă. Splina contribuie la reglarea circulatiei celulelor sangelui pe care il filtreaza, retinand unele elemente straine (microbi, paraziti, cheaguri) sau globulele rosii imbatranite sau deteriorate. De aceea, splina se imbolnaveste si se poate mari in bolile de sange, infectii sau boli parazitare. Sangele ajunge la splina din intreg sistemul digestiv, iar de la splina merge in mare parte in ficat, de aceea cele doua organe se imbolnavesc impreuna frecvent, iar splina se mareste in ciroza hepatica. Fiind asadar localizata pe partea stanga, dacă vei dormi pe partea dreaptă, aceasta va functiona mult mai bine.

Obiceiul de a dormi pe partea dreaptă calmează arsurile de la nivelul stomacului

Dacă suferi din cauza arsurilor de la nivelul stomacului, atunci ai putea încerca să dormi pe partea dreaptă. Astfel, ceea ce se află în stomac nu va mai ajunge la fel de repede în esofag. Din acest motiv nu vor mai apărea problemele supărătoare.

Cât de BENEFIC este trezitul la ora 5 dimineaţa? Ce spun oamenii de succes despre acest obicei

Cum să porți salopeta de jeans

Obiceiul de a dormi pe partea dreaptă te ajută să elimini mai ușor substanțele toxice

Intestinul subțire și intestinul gros se îmbină tot pe partea stângă. Acesta este un alt motiv pentru care este bine să dormi pe partea dreaptă. Astfel, alimentele digerate, dar și substanțele toxice ajung mai ușor în intestinul subțire din intestinul gros. Astfel, digestia este îmbunătățită și se elimină mai ușor substanțele toxice.

Secretul longevităţii: ce INGREDIENTE folosesc chinezii pentru a trăi mai mult

Cel mai mare duşman al dietei: Cafeaua şi laptele la micul dejun

Obiceiul de a dormi pe partea dreaptă ajută inima

Când dormi pe partea dreaptă, inima funcționează mult mai bine. Astfel, sângele va ajunge mai ușor la organele vitale.

Comentarii: