LIFESTYLE

Chimia din farfurie. IATĂ cum ARATĂ aditivii alimentari pe care îi mănânci zilnic

Auzim în fiecare zi de ele, încât mullți dintre noi am ajuns să le ignorăm. Cu toate acestea, E-urile fac parte din alimentaţia noastră zilnică.

Fie că adori patiseriile sau dulciurile, fie că ai o pasiune pentru mezeluri, pentru chips-uri sau sucuri, consumi în fiecare zi zeci de substanţe chimice de care prababil nu ai auzit în viaţa ta.

Au denumiri complicate, formule chimice şi mai complicate, studiile efectuate până acum asupra lor au relevat rezultate și concluzii contradictorii, în funcție de cine a comandat cercetarea respectivă, nimeni nu cunoaşte exact ce efecte au asupra sănătăţii şi, cu toate acestea, sunt incluse în aproape toate alimentele pe care le găsim pe rafturile magazinelor.

Iar, dacă am face apel la logică și rațiune, gândiți-vă:  dacă  faceți o prăjitură acasă, credeți că o puteți păstra în dulap timp de trei luni, astfel încât să arate la fel ca în prima zi, când ați scos-o din cuptor?  Firesc, nu!

Scopul acestor substanţe este acela de a crea iluzia de prospeţime atunci când ea lipseşte cu desăvârşire.

Însă nu doar conservanţii sunt folosiţi intens, ci şi multe alte ingrediente chimice care au rolul de a ne păcăli gustul, inducându-me falsa credință că ceea ce mâncăm arată şi este absolut delicios. Coloranţii, potenţiatorii de gust, stabilizatorii şi aromele sintetice sunt de nelipsit din cele mai multe alimente procesate, notează eva.ro

Descoperă în galeria de mai jos cum arată câţiva dintre aditivii alimentari pe care îi mănânci în fiecare zi:

Comentarii: