LIFESTYLE

Motivul DISPUTEI dintre Jamie Oliver și un parlamentar din Australia

Jamie Oliver se află în război verbal cu un ministru din Australia, celebrul chef din Marea Britanie criticându-l pe politician pentru că a negat faptul că țara sa se confruntă cu o epidemie de obezitate, informează vineri The Telegraph.

Peter Phelps, parlamentar liberal de New South Wales, a criticat deschis, la începutul acestei săptămâni, noua strategie guvernamentală privind cantinele școlare, numind epidemia de obezitate un ”mit”. Acesta a declarat că ”totalitarismul sănătății publice” se răspândește în întreaga țară, iar această ”dădăceală” ar fi atins un nivel ”insidios”.

Oliver, care se află în turneu în Australia, a răspuns în mod furios la aceste comentarii comparând politicienii asemeni lui Phelps cu ”vapoarele care trec în noapte, nefiind experți la nimic”, după cum notează Agerpres.ro.

”Dacă li se încredințează responsabilitatea de a reprezenta comunitatea, cel puțin ar putea să meargă să vorbească cu un medic de familie, un doctor, un chirurg specializat în chirurgie a obezității (sau) un pediatru care amputează membrele oamenilor pentru că au diabet de tipul II”, a spus Jamie Oliver.

Top 5 cure de DETOX. Alege-o pe care potrivită pentru tine!

Cămașa MAXI, una dintre tendințele de necontestat ale primăverii-verii 2017

TRUCURI/ Cum să cureţi cuptorul aragazului RAPID și fără bătăi de cap

Celebrul chef și susținutor al alimentației sănătoase, care își promovează programul Ministerul Hranei Sănătoase în Australia din 2006, a spus că obezitatea și bolile cauzate de alimentație vor costa această țară 6,5 miliarde de dolari australieni în acest an, precizează sursa menționată.

”Mie nu mi se pare că el citează lucruri bazate pe știință, nu cred că a vorbit cu un medic sau cu un pediatru, iar Organizația Mondială a Sănătății nu spune acest lucru despre Australia”, a spus Oliver cu privire la remarca lui Phelps, chef-ul britanic subliniind că în Australia obezitatea ”nu este un mit”.

Potrivit institutului guvernamental de Sănătate și Bunăstare din Australia, unul din patru copii din această țară erau supraponderali sau obezi în 2015 și 2016. O statistică ce s-a menținut constantă în ultimii 20 de ani, după cum susține Phelps. El a spus că numărul cazurilor de obezitate a crescut în această perioadă de la 5% la 8% din cauza stilului de viață mai sedentar. ”Ideea că se petrece acum această criză bruscă a obezității infantile este pur și simplu greșită”, a spus Phelps pentru Fairfax. ”Cred că oamenii sunt în general sătui și obosiți de profesioniștii de clasă medie din domeniul sănătății care încearcă să le spună părinților din clasa muncitoare cum să-și crească copiii. Întrebat dacă prin această remarcă el se referă la Oliver, politicianul a răspuns afirmativ.

Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END

Cea mai sănătoasă rețetă: Negresă de ciocolată cu ZUCCHINI. Fără lactate, fără ulei/ LOW-CARB

Jamie Oliver s-a confruntat cu critici și țara sa natală, Marea Britanie, în septembrie, când a acuzat-o pe Theresa May că acționează mai degrabă ca un politician decât ca un părinte în ceea ce privește strategia guvernamentală privind obezitatea infantilă.

Vedeta se află în această perioadă în Australia pentru relansarea lanțului de restaurante cu specific italian. La începutul acestui an, el a anunțat că șase dintre localurile sale din Marea Britanie vor fi închise pe fondul unor probleme economice.

Comentarii: