LIFESTYLE

Bateriile smartphone care se încarcă în cinci minute, disponibile de anul viitor

Bateriile smartphone care se încarcă în cinci minute ar putea fi disponibile anul viitor, potrivit firmei care dezvoltă tehnologia, informează TheIndependent

FlashBattery este proiectat pentru a încărca de la capacitate goală la capacitate maximă în timpul necesar pentru a fierbe un fierbător de apă sau de aproximativ o sută de ori mai rapid decât smartphone-ul mediu.

Compania israeliană din spatele bateriei și-a dezvăluit prima dată tehnologia în 2014, înainte de a prezenta o versiune mai subțire la emisiunea tech-show Consumer Electronics Show din Las Vegas, opt luni mai târziu, la începutul anului 2015.

Doron Myersdorf, CEO al StoreDot, a declarat pentru BBC News că producția în masă va începe la începutul anului 2018.

Bateriile au o viață mai scurtă decât cele disponibile în prezent în smartphone-uri, însă firma consideră că viteza la care sunt încărcate înseamnă că aceasta nu este o problemă.

Kate Middleton, baie de mulțime în Luxemburg. Ce ținute a abordat Ducesa / FOTO

Top 5 cure de DETOX. Alege-o pe care potrivită pentru tine!

Myersdorf a explicat anterior că în bateriile prezentate are loc o reacție diferită, acestea conținând molecule organice sintetizate special.

Cu toate acestea, Ben Wood, analist tehnologic la CSS Insight, a declarat pentru BBC News că se îndoiește că StoreDot poate îndeplini această țintă, deoarece ar trebui să abordeze probleme, inclusiv, de exemplu, cele legate de cantitatea mare de căldură generată prin acest mod de încărcare, lucru care ar putea avea impact asupra performantei bateriei. El a adăugat că orice firmă care ar putea face acest lucru ar schimba industria de tehnologie a consumatorilor.

Deocamdată, consumatorii deranjați de telefoanele care se epuizează rapid vor fi nevoiți să se ocupe de economisirea bateriei smartphone-urilor.

Cămașa MAXI, una dintre tendințele de necontestat ale primăverii-verii 2017

TRUCURI/ Cum să cureţi cuptorul aragazului RAPID și fără bătăi de cap

Pastilele care îţi fac mai mult RĂU decât bine: La ce riscuri de expui

Acest lucru se poate face, conform specialiștilor, prin păstrarea dispozitivelor pe care bateriile litiu-ion, utilizate în majoritatea smartphone-urilor, încărcate la aproximativ 50% din capacitate.

Acest lucru se datorează faptului că încărcarea maximă a unei baterii de litiu-ion se reduce la numărul de ioni de litiu care sunt păstrați în cei doi electrozi. Cu cât acest tip de baterie este încărcată mai mult, cu atât mai multe componente se vor degrada și, la rândul său, își vor pierde capacitatea de a ține ioni.

Comentarii: