LIFESTYLE

Kate Middleton, baie de mulțime în Luxemburg. Ce ținute a abordat Ducesa / FOTO

Baie de mulţime, prăjituri şi steaguri britanice: Luxemburgul a primit-o joi într-o efervescenţă neobişnuită pe Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, ambasadoare a şarmului unei ţări cu care Marele Ducat doreşte să rămână aliat după Brexit.

Soţia prinţului William, care a fost absent în Luxemburg, a fost oaspete de seamă pentru aniversarea Tratatului de la Londra, a cărui semnare în urmă cu 150 de ani a pus capăt unei crize între Franţa lui Napoleon III, care a vrut să cumpere Luxemburgul de la regele olandez Willem al III-lea, şi Prusia, care se opunea, arată Agerpres.

Un secol şi jumătate mai târziu, cancelariile vechiului continent sunt pe cale să se angajeze în negocieri diplomatice noi şi periculoase: condiţiile de ieşire a Regatului Unit din Uniunea Europeană decisă de poporul britanic prin referendum în iunie 2016.

Luxemburg, una dintre pieţele financiare europene capabile să recupereze după 2019 o parte din activităţile financiare din ”City”-ul londonez, s-a străduit joi să se prezinte ca un partener de încredere al Regatului Unit.

”Luxemburgul împărtăşeşte (cu Regatul Unit) pragmatismul şi perfecţionismul”, trăsături care servesc ”legăturile politice şi relaţiile comerciale excelente dintre cele două ţări”, a declarat Francine Closener, secretar de stat luxemburghez pentru economie, responsabilă totodată şi de promovarea ţării.

Vrei să slăbeşti? Mănâncă ciocolată și bea vin, este sfatul dat de un nutriţionist celebru

TESTEAZĂ-L! Cel mai rapid smoothie ANTIINFLAMATOR

Simptomele sensibilității la GLUTEN, eliminate parțial printr-o ”simplă” pastilă / STUDIU

Săptămâna trecută, ministrul de finanţe din Luxemburg, Pierre Gramegna, a subliniat dorinţa sa de a păstra centrul de la Londra ca partener financiar principal.

În schimbul acestei atitudini pozitive, guvernul luxemburghez speră ca operatorii financiari să înfiinţeze filiale pe continent, odată ce Brexitul va deveni realitate, alegând Marele Ducat ca avanpost.

Asiguratorul AIG, compania care gestionează active M&G Investments şi banca J. P. Morgan au anunţat deja că vor să deservească piaţa europeană din Luxemburg.

Aşa că autorităţile din Luxemburg nu au precupeţit niciun efort pentru a oferi o primire de prim rang foarte popularei soţii a prinţului William.

JOCURILE erotice, menite să reaprindă pasiunea între parteneri

Ce dezvăluie DATA NAȘTERII despre modul în care faci dragoste

SECRETELE pe care dermatologii nu vor să le știi

Tânăra, care a purtat o rochie albastră, a vizitat expoziţiile artiştilor britanici Tony Cragg şi Darren Almond, apoi a făcut o baie de mulţime într-una din pieţele din centrul capitalei, unde câteva sute de privitori fluturau steaguri în culorile Union Jack.

 

Comentarii: