NUTRITIE

Legătura dintre alimente și organe. Cum ne indică natura ce să mâncăm!

 

 

Forma alimentelor este prima care ne indică pentru ce organ al corpului este indicat consumul respectivului aliment.

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit, la emisiunea Adevăruri Ascunse, de la Antena 3, despre ce corespondent au organele umane în natură. ”E ca și cum Dumnezeu ți-ar spune: uite, aici, mănâncă!”, a fost replica moderatoarei. Și pe bună dreptate! Iată:

Morcovul

Atunci când îl tăiem rondele, seamănă cu irisul ochilor. Ochii au nevoie de vitamina A, iar morcovul conține multă vitamina A.

Nucile

Știți cum arată o nucă fără coajă? Forma creierului este asemănătoare cu nuca, mai exact cu miezul de nucă. Proteina pe care o găsim în nucă, uleiul proteic de vitamina E este necesar sistemului nervos, vaselor de sânge craniene.

Știi CÂND și CUM trebuie să bei apă pentru a ajunge la greutatea ideală?

Ochelarii de vedere, preferații vedetelor! VEZI ce modele

Roșiile

Dacă tăiem o roșie în două o să vedem pe secțiunea efectuată că are forma cordului: cu 4 camere, cu mușchiul cardiac, tot. Conține vitamina C și potasiu, care sunt esențiale pentru inimă.

Fasolea boabe

Rinichii seamănă cu fasolea. Fasolea are foarte puțină grăsime și aproape deloc colesterol. Are virtuți deosebite, printre altele fiind cunoscută și sub denumirea de „mâncător de zahăr” pentru că este foarte bogată în fibre vegetale care împiedică absorbția zaharurilor și reduc secreția de insulină.

Află ce STIL VESTIMENTAR ți se potrivește în funcție de zodie

Care este temperatura ideală de COACERE a diferitelor preparate

Țelina

Țelina e copia fidelă a sistemului osos. Dacă vrei să ai un sistem osos puternic, rezistent, țelina este alimentul ideal. Oasele sunt compuse în proporție de 23% din sodiu, iar această plantă are suficient sodiu în compoziție.

Avocado

Fructul de avocado seamănă cu ovarele. Avocado este considerat de mulţi nutriţionişti „fructul fertilităţii”. Datorită conţinutului bogat de vitamina E, consumul lui ajută la reglarea ovulaţiei şi la producerea mucusului cervical, esenţial în procesul concepţiei. Mai mult, fructul previne cancerul uterin. Perfect pentru a fi inclus în dieta tuturor femeilor!

Top 5 cure de DETOX. Alege-o pe care potrivită pentru tine!

Cămașa MAXI, una dintre tendințele de necontestat ale primăverii-verii 2017

Ciupercile

Ciupercile seamănă cu urechile. Conțin vitamina D, fiind indicate a fi introduse în mod special în alimentația celor care au probleme la nervii auditivi.

Cartoful dulce

Cartoful dulce seamănă cu pancreasul. Cartofii dulci ofera protectie pancreasului, eliberand zaharuri treptat in organism. In acest fel nu pune presiune asupra sistemului digestiv. Asemenea altor legume portocalii si galbene (cum ar fi morovi, porumb), cartofii dulci contin substante nutritive (potasiu, fibre, calciu, fier, vitamina A, vitamina B6, zaharuri, etc) care pot ajuta la prevenirea cancerului de pancreas.

TRUCURI/ Cum să cureţi cuptorul aragazului RAPID și fără bătăi de cap

Ghimbirul

Ghimbirul seamănă cu stomacul. Ghimbirul are un puternic efect calmant pentru durerile abdominale, ajută digestia, elimină gazele intestinale, reglează pofta de mâncare, neutralizează toxinele în corp și este sudorific.

Vinul roșu

Mai mult, atunci ”când sunt probleme cu ficatul, oamenii trebuie să mănânce ficat. Vinul roșu trebuie consumat pentru cei care au probleme cu circulația sângelui”, a adăugat Lidia Fecioru.

Care sunt cele mai bune alimente pentru a scăpa RAPID de celulită

SECRETELE din prânzul francezilor

Comentarii: