NUTRITIE

Adevărul despre apa DETOX și alte ape cu VITAMINE

Foto: Pinterest.com

Apa e apă, nu? Te voi contrazice! Apa nu este numai o necesitate umană de bază, este și un drept. Și cu toate acestea, companiile tot încearcă să îmbunătățească ceva ce deja există. Așa a apărut apa Detox și alte ape cu vitamine care sunt la modă. Tot ce fac aceste companii este să păcălească și să facă bani.

Am auzit de studii conform cărora cafeaua este groaznică și altele care susțin că e miraculoasă. Apa, pe de alta parte, este unanim declarată un element sănătos. Apele care îți dau energie folosesc boabe verzi de cafea pentru a energiza apa fără calorii, echivalentul a o cană și jumătate de cafea. Poți alege între apa fără gust sau cu aromă de fructe, plată sau minerală. Este considerată o variantă sănătoasă a cafelei, ceaiurilor cu zahăr și a sucurilor.

Unele companii folosesc ginseng sau ceai verde care se presupune că ajută organismul să se adapteze stresului, dar beneficiile nu sunt dovedite. Unele oferă promisiunea unei funcții mai bune a rinichilor și beneficii antiinflamatorii.

 

Dacă găsești aceste ape pe piață, urmează-ți instinctul. Dar nu sunt recomandate, potrivit experților în nutriție. Apa cu vitamine și apa Detox nu sunt poțiuni magice care îți vor curăța organismul sau te vor slăbi. Apa normal rămâne în continuare cel mai bun prieten al tău, notează chowhound.com.

Vrei să cheltuiești mai puțin pe mâncare?

Consecinţele GRAVE ale lipsei fierului din organism: Ce boli rişti

Care este starea ta de sănătate în funcție de CULOAREA urinei. Când trebuie să te îngrijorezi?

Pe vremuri, detox însemna tranziția prin care treceau persoanele alcoolice sau consumatoare de droguri în momentul în care se lăsau de substanțele de care erau dependenți. Pentru alcoolici, de exemplu, cazurile extreme de detox au dus la delir, halucinații și frisoane. Detox poate însemna să îți cureți organismul de absolut tot sau să ai o perioadă de post după o masă foarte îmbelșugată.

Dar ce sunt aceste toxine de care fuge toată lumea?

În general, toxinele sunt definite ca fiind substanțe create de plante, animale și microorganisme, care sunt otrăvitoare pentru oameni. Există și medicamente care pot fi toxice, consumate în cantități mari. Acum, și zahărul, cafeina, carnea roșie, alcoolul, glutenul și multe altele sunt considerate ca fiind contaminate.

 

Medicii sunt de părere că organismul este setat să își facă detox singur. Ficatul are funcția de a filtra toxinele ți de a curăța organismul. Rinichii, la fel, filtrează toxinele, prin urină.

O hidratare optimă e tot ce ai nevoie pentru un detox. Atâta timp cât urina are o culoare cât mai deschisă, înseamnă că bei suficientă apă. Prea multă apă poate deasemenea afecta rinichii și poate duce la diferite probleme medicale.

NU trebuie să-ți lipsească de la masă! Alimentele cu aproape NICIO calorie

REVOLTĂTOR! Adevărul despre ROŞIILE din magazinele româneşti. Cum se ÎNROȘESC în câteva ore

Vrei să NU te mai muște tânțarii vara aceasta? Ia această VITAMINĂ!

În concluzie, majoritatea oamenilor nu beau suficientă apă. Și dacă beau destule lichide, de obicei sunt încărcate cu zahăr și au un conținut foarte mic de suc adevărat.

Așadar, dacă alegi între băuturile detox sau cu vitamine și un suc cu zahar, alege prima variantă. Dacă ai bani și acesta este modul în care vrei să îi cheltui, pentru aromele și beneficiile pe care le promit, e alegerea ta. Dar puțină energie curată e binevenită din când în când!

Comentarii: