X

Ceaiul de soc și efectele lui asupra corpului nostru

Fructele de soc conțin antioxidanți precum quercetina, kemferolul și isoramnetina, iar florile de soc conțin de 10 ori mai multe flavonoide decât fructele.

Flavonoidele reprezintă un grup divers de fitonutrienți (substanțe chimice vegetale) care se găsesc în aproape toate fructele și legumele, având proprietăți antiinflamatorii și efecte pozitive asupra sistemului imunitar.

CITEȘTE ȘI: Merită să înlocuiești cafeaua cu ceaiul? Ce se întâmplă în corp în urma acestei schimbări

Ceaiul de soc și efectele lui asupra corpului nostru

De-a lungul timpului, florile de soc au fost folosite în infuzii pentru calmarea durerii, edemului, inflamației, pentru a stimula producția de urină și pentru a induce transpirația. Scoarța de soc a fost folosită ca diuretic și ca laxativ.

În tradițiile populare, sucul de soc ori fructele uscate au fost utilizate de-a lungul timpului pentru a trata gripa, infecțiile, durerile de cap, durerile dentare, cât și pe post de laxativ și diuretic.

Florile de soc sunt adeseori fierte cu zahăr, pentru a se obține un sirop dulce care poate fi păstrat peste iarnă, ori sunt infuzate pentru a fi transformate într-un ceai cu numeroase beneficii. De asemenea, florile de soc pot fi consumate și proaspete, în salate.

Ceaiul de soc și efectele lui asupra corpului nostru

Beneficii:

CITEȘTE ȘI:  Ceaiul care reduce inflamația din organism și combate balonarea

Ceaiul de soc nu ar trebui consumat în perioadele de sarcină și de alăptare, deoarece nu există studii care să îi confirme utilizarea în siguranță.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro