NUTRITIE SANATATE

Ceaiul care reduce inflamația din organism și combate balonarea

thehealthy.com

Ceaiul care reduce inflamația din organism și combate balonarea. Zmeura este un fruct popular de culoare roșie, originar din Europa și din unele părți ale Asiei. Frunza plantei este cea care este folosită pentru a face ceaiul din plante cu același nume.

Ceaiul care reduce inflamația din organism și combate balonarea: Ceaiul din frunze de zmeură

Ceaiul din frunze de zmeur a fost folosit de-a lungul multor ani pentru a trata anumite afecțiuni și pentru a facilita travaliul și nașterea. Cu toate acestea, dovezile privind beneficiile sale sunt slabe și sunt necesare mai multe cercetări pentru a-i evalua eficacitatea.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care îți asigură un nivel foarte bun al zahărului în sânge

Ceaiul poate fi achiziționat vrac sub formă de frunze, în pliculețe sau sub formă de tablete. Alternativ, vă puteți face propria infuzie folosind frunze uscate de zmeură. Astringența frunzelor produce un ceai cu un gust asemănător cu cel al ceaiului negru, deși amestecurile comerciale combină adesea frunza cu o plantă cu gust mai dulce, cum ar fi menta.

Cum prepari ceaiul din frunze de zmeură

Se aduce apa la fierbere într-o cratiță mică și se lasă să se răcească ușor. Adăugați 2 linguri de frunze uscate de zmeură, acoperiți și lăsați la infuzat timp de 15-30 de minute. Se strecoară și se îndulcește după gust. Dacă doriți să colectați frunze pentru a le usca, acestea trebuie să fie colectate în timpul sau la scurt timp după ce planta a înflorit, potrivit BBC Good Food.

Ceaiul care reduce inflamația din organism și combate balonarea: Beneficii

Frunzele de zmeur conțin vitamine din grupa B și vitaminele C și E, precum și mineralele calciu, magneziu și zinc. Frunzele sunt, de asemenea, o sursă de compuși vegetali protectori, cum ar fi bioflavonoidele și taninurile. Infuzia din plante nu conține cofeină.

1. O sursă de antioxidanți protectori

Compușii vegetali numiți polifenoli sunt cunoscuți pentru că protejează organismul împotriva bolilor. De asemenea, aceștia au o contribuție importantă la o dietă sănătoasă și echilibrată. Frunzele de zmeur conțin polifenoli antioxidanți – și anume, taninuri, bioflavonoide și alcaloizi – aceștia din urmă sunt cei despre care se spune că tonifică și relaxează mușchii pelvieni și uterini.

În ciuda unor niveluri mai scăzute de polifenoli decât cele ale ceaiului verde sau negru, cele ale ceaiului din frunze de zmeură sunt la egalitate cu cele ale băuturilor din fructe și ale vinului alb.

2. Sprijin digestiv

Luat pentru a susține indigestia, balonarea și diareea, ceaiul din frunze de zmeură poate oferi o oarecare ușurare. Se crede că ceaiul are un efect ușor diuretic care poate ajuta la reducerea balonării asociate cu retenția de lichide.

3. Ameliorează aftele bucale, durerile de gât și bolile gingivale

Folosit ca apă de gură, acest ceai astringent poate ameliora disconfortul provocat de aftele bucale, durerile de gât și bolile gingivale.

4. Ameliorează stările inflamatorii

Din punct de vedere istoric, o infuzie de frunze de zmeur a fost folosită ca o apă de ochi pentru afecțiuni oculare inflamatorii, cum ar fi conjunctivita. De asemenea, a fost folosită local pentru a ușura iritațiile erupțiilor cutanate.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care curăță vasele de sânge, îmbunătățind circulația periferică

5. Crampe menstruale și retenție de apă

Frunza de zmeur conține fragrină, care ajută la tonifierea și întărirea mușchilor din zona pelviană.Ca urmare, poate fi benefică în reducerea crampele menstruale ușoare. Cercetările sunt puține, dar o lungă istorie de rapoarte anecdotice par să susțină utilizarea ceaiului care ușurează crampele.

Se crede, de asemenea, că infuzia are un ușor efect diuretic și poate reduce umflăturile asociate cu retenția de apă în timpul menstruației și al sarcinii.

Comentarii: