NUTRITIE

Ruladă cu zmeură și mascarpone- un amestec de gusturi și texturi

Cine nu și-ar dori să savureze deserturile care se văd în vitrinile cofetăriilor sau preparatele din spatele pozelor afișate pe rețelele de socializare? Imagini care aprind pofta de dulce și dorința de a savura o prăjitură delicioasă.

CITEȘTE ȘI: Cel mai răcoritor desert de vară- Pavlova

De data aceasta am ales o ruladă cu zmeură și mascarpone, oferindu-vă un gust extraordinar. Avem un blat pufos de vanilie, zmeură praspătă și o cremă cu mascarpone care vă va încânta papilele gustative.

Ruladă cu zmeură și mascarpone- un amestec de gusturi și texturi

Blat:

  • 4 gălbenușuri
  • 15 g zahăr
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 30 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 70 g făină
  • 2 g praf de copt
  • 4 albușuri bătute spumă cu 75 g zahăr

Gălbenușurile se mixează cu zahărul, sarea și vanilia.

Adăugăm uleiul și laptele.

Punem apoi făina cu praful de copt.

La sfârșit punem albușurile bătute spumă cu zahărul și amestecăm ușor cu o spatulă.

Băgăm la cuptor pentru 20 min la 160 °C.

Ruladă cu zmeură și mascarpone- un amestec de gusturi și texturi

Crema:

  • 200 ml frișcă
  • 250 g mascarpone
  • 75 g zahăr pudră

Într-un bol punem frișca, zahărul pudră și mascarponele și le mixăm aproximativ 5 min la viteză mare.

CITEȘTE ȘI: Tiramisu- rețeta mea preferată

Peste blatul de ruladă întindem un strat de cremă și apoi așezăm un strat generos de zmeură peste cremă.

Deasupra se poate orna cu restul de cremă după preferințe sau se poate presăra zahăr pudră.

 

Citeste mai mult
Comentarii: